LIFESTYLE

Gör som läraren Christ Ulmer: Motivera mera

Hej
visste ni att jag har jobbat som lärare till barn och undervisat spanska mm innan jag blev entreprenör och bloggare?. Jag älskar pedagogik och tack vare den här videon jag har hittat idag,  påminner mig detta hur viktig det är att ge uppskattning, dessutom som metod för motivation.
imorgon ska jag åka till Uppsala där jag kommer att ha ett info möte om min dotter som har Asperger…en typ av autism med över genomsnitt intelligens.. Det jag vill visa idag är att ibland det räcker med uppskattning som metod för att motivera vi alla människor även med de som är inte som genomsnitt…
Kolla det här nyhet om en lärare (Christ Ulmer) från USA för barn med speciella behov och här kommer hans enkla metoder med mycket bra resultat med barn med autism…Han uppmuntrar varje barn  under flera minuter innan klassen börjar och motiverar dem genom berömmelse och uppskattning från hjärtat. Kolla på hans video som han själv har gjort och delat på sociala medier. https://digitalhalsan.se/ vill du köpa kaffe och te online.

Vi alla har behov av känna oss viktiga, eller hur? Den här metoden visar sig vara mycket mer effektiv än andra metoder tycker jag. Vill du dricka premium te eller mörk rost kaffe och njuta av kaffebönorna.
Att få veta om den här läraren är faktiskt en påminnelse för mig om hur viktig är att vara tacksam och inte minst att visa tacksamhet och uppskattning. Ibland blir jag vara sur och irriterar på små saker men det räcker att stanna till en stund och ändra tankesätt för att må bra och göra andra att må bättre istället. Ibland det räcker med bara några ord…
jag gör mig snart i ordning inför i morgon möte då berättar jag mera imorgon…
ha det bra så länge.
Världen skulle bli säkert en bättre plats om vi alla använde dessa metoder, eller hur? 🙂
viva att visa uppskattning & Feelgood!

spanish
hola!. Me ha encantado encontrar esta noticia de un profesor Christ Ulmer que mediante el método de motivación en positivo consigue resultados espectaculares con sus alumnos todos ellos con necesidades neuro cognitivas especiales.
y es que a veces llega con cosas tan simples como llegar al corazón de la gente con aprecio para cambiar grandes y pequeñas cosas.
a veces que me irrito con gente por pequeñas cosas me doy cuenta que cambiando nuestra manera de pensar  podemos llegar a conseguir objetivos casi impensables sin métodos muchos más agresivos.
esto lo llamo yo inteligencia emocional…
a veces una pequeña noticia puede recordarnos las cosas que de verdad son importantes.
Aprender a ser feliz de verdad es nuestra asignatura pendiente en la escuela, a que si?