LIFESTYLE

Tapas på Instituto Cervantes & Spanska Ambassaden i Stockholm med “Libros del innombrable” förlag

Instituto Cervantes Stockholm

Idag på eventet på Instituto Cervantes i centrala Stockholm.

Vad rolig att kulturella events på Instituto Cervantes & Spanska Ambassaden är tillbaka. Idag var jag bjuden på ett litteratur event med både spansk och svensk talande. Där träffade gamla bekanta och vänner från Spanien.

Det spanska förlaget Libros del Innombrable, dess förläggare, Raúl Herreros, verk och stolthet, som kom på eventet är en sällsynt företeelse inom det spanskspråkiga litterära panoramat i och med att det givit spanskspråkiga läsare möjligheten att lära känna verk och författare från den ganska okända nordiska litteraturen: romaner, teater, politiska texter och, framför allt, poesi.

Här kommer lite information. Sedan Libros del Innombrable bildades 1998 kan man bland dess samlingar återfinna runt tjugo individuella diktsamlingar, antologier för de fem nordiska länderna och två stora samlingar av finländska svenskspråkiga författare. Totalt runt 30 publikationer. Tusentals sidor av nordisk poesi, i olika doser, har gjort det möjligt att närma sig över hundra poeter från denna okända del av litteraturen. Ett verkligen lovvärt arbete som utförts från den provinsiella spanska staden Zaragoza.

Efter eventet fick vi vin provning med mina älskade spanska delikatesser. Miss Lopez  favorit är jamón serrano!

Så gott!

Viva spanska tapas!