Okategoriserade

Det positiva med att bo i villa

Visst kan det vara kul att bo i en lägenhet men inget kan jämföras med en villa.

Tänk er att bo i en villa med flera våningar och ha både trappor och hiss det hade varit fantastiskt. Har man en eller två trappor i huset så behöver man även då och då göra en ordentlig trapprenovering för då stiger också värde av villan. Det finns också vanliga lägenheter som man kallar för etagevåning då dessa också har trappor som även de kan behöva renoveras. Det är inte bara renovering av tapeter och golv som ökar värdet av en lägenhet. Även trapprenovering ökar värdet på båda lägenhet och villa.

Trapprenovering gör hela inredningen finare

Om man gör en trapprenovering så får hela huset ett lyft eftersom man använder trappan dagligen. En trappa som är sliten vill man inte ens kliva på tänk om den rasar tänker folk. Därför se till att verkligen renovera trappar så att folk har respekt för själva huset. Det går även att lägga in halkskydd när det gäller trappor så att folk inte halkar på den. Har du barn i huset är det extra viktigt att ha halkskydd i trapporna för barn kan verkligen springa upp och ned utan att tänka sig för. När barn leker så hamnar de i sin egen värld och glömmer bort den verkliga världen. Många barn har halkat i trappro bara för att folk varken har haft tid att renovera den eller har gjort i ordning halkskydd av trappan.

Se så vackert det är med en helt ny renoverad trappa i en etagevåning. Detta är verkligen drömmen för många unga numera.

Så det första folk lägger märke till i en lägenhet eller etage våning är faktiskt trappan då den är synlig för alla ögon. Det är också mycket trevligare att bjuda in folk om man har renoverat sin lägenhet eller våning. Har man en renoverad lägenhet så ser allt plötsligt mycket exklusivare och dyrare ut. Man behöver då inte köpa in dyra möbler så länge man har en fin lägenhet som inte är sliten. Är lägenheten sliten spelar det nästa ingen roll hur mycket man städar för det ser ändå lika stökigt ut eftersom det är i dåligt skick.

När man väl har renoverat ska man heller inte ha för mycket saker i huset. Allt ser bäst ut när det är lagom mycket saker så därför var så sparsam som möjligt när det gäller att inreda din lägenhet. Det blir också lättare att städa om du inte har för mycket saker som ska plockas varje gång.

Har ni inte råd att göra halkskydd kan ni alltid ansöka om bidrag från någon stiftelse som finns hos Länsstyrelsen. De kan hjälpa till om ni verkligen har behov med barn och gamla i bostaden.