LIFESTYLE

God Jul från Spanien!

¡Feliz Navidad desde España! 🎄✨

Härifrån det vackra A Coruña i Galicien önskar jag er alla en riktigt God Jul! För bara några dagar sedan befann jag mig i hjärtat av Madrid, där julstämningen var överväldigande och magisk. Det är verkligen en underbar tid att vara i Spanien och uppleva julens glädje och festligheter.

A Coruña, med sina pittoreska gator och den charmiga atmosfären, har välkomnat mig med öppna armar. Det är något speciellt med Galicien under julen, där traditioner och kulturella rötter blomstrar. Från Plaza de María Pita till de mysiga kaféerna längs Riazor-stranden, sprider sig en känsla av gemenskap och värme.

Att ha varit i Madrid bara några dagar innan jag kom hit var som att vara på två olika platser samtidigt. Madrid, den livliga och pulserande huvudstaden, var fylld med juldekorationer och människor som njöt av julshopping och festligheter. Nu, i A Coruña, är atmosfären mer avslappnad, men julens magi finns fortfarande överallt.

Jag hade privilegiet att besöka Puerta del Sol, Gran Via, Paseo de la Castellana och andra ikoniska platser i Madrid. Att strosa genom stadens centrum, där varje gata är smyckad med ljus och julprydnader, är som att vara med i en sagovärld. Madrid har en speciell plats i mitt hjärta, inte bara för dess julstämning utan också för de starka familjebanden här.

Min familj och min far är från Madrid, (min pappa finns inte längre) och det har alltid varit en tradition att besöka staden under julen. Att återvända till de bekanta platserna, träffa släktingar och njuta av den utsökta spanska maten under julhelgen är något jag håller nära mitt hjärta. Varje besök är en resa genom minnen och en påminnelse om kärleken och gemenskapen som präglar denna årstid.

Så här i Galicien, med sina gröna landskap och milda väder, känner jag mig tacksam för de varierade julupplevelserna Spanien har att erbjuda. Oavsett var du befinner dig i världen, hoppas jag att du också får njuta av en underbar jul fylld med kärlek, glädje och magiska ögonblick. ¡Feliz Navidad y próspero año nuevo! 🌟🎅🎁

Här kommer bildregn från Spanien, Galicien och Madrid

Idag på juldagen gick jag på en promenad i Santa Cruz, A Coruna. Solig och lite kallt men väldigt vacker.

miss lopez I spansien
@misslopezYouTube kanal

Jag passade att skapa en video till min Youtube kanal

miss lopez
miss lopez
bastiagueiro beach
spanien miss lopez

Gick till stranden nära hemma. Alltid många som surfar, sååå vacker.

central A Coruñanautico A Coruña

El Nautico i A Coruña

stadshus i A Coruña

Stadshuset i A Coruña

fermin sastreria de toreros
fermin toreros, min familjeföretag i Madrid

fermin sastreria toreros madridsastreria de toreros madrid

plaza de colon en madrid

Cristobal Colon dvs Colombus Plaza I Madrid

Fasfu luisito comunicaNär jag promenerade passerade jag förbi ett ställe ägt av en av de mest framstående youtubers i spansktalande länder, Luisito Comunica från Mexiko, med nästan 42 miljoner följare. Han skapar roliga och intressanta resvideo. Häftigt!

madrid
madrid

Madrid är häftigt!. En groda mitt på gatan!

madrid
madrid

Mickey Mouse!

puerta del sol madrid
madrid

Puerto del Sol

madrid
madrid

julstämning i Madrid

four seasons, galleria canillejas
miss lopez

Exklusiv Hotel Four Season & Galeria Canillejas I Madrid

galleria canillejas
four seasons madrid
puerta del sol i jul
puerta del sol i madrid i jul

mysigt ställe i Madrid

protester mot kriget mit emot kongresscenter i Madrid protester mot kriget mit emot kongresscenter i Madrid

miss lopez en madrid Palacio de congresos

Jag promenerade förbi Kongresscentret i Madrid där politikerna samlades, och det var många protester mot våldet i Gaza och Israel. Många journalister och polis var på plats.


Jason serrano en madrid
Min farbror behandlade mig med det bästa Madrid har att erbjuda när det kommer till restauranger. Här är servitören som presenterar tallriken. Jag älskar verkligen jamón serrano! Den här var topp noch på riktigt!. Tyvärr är den dyraste & bäst och svårt att hita i Stockholm.

Madrid under jul
Madrid under jul. Magiskt!

Turron och sökdelikatesser från Spanien

Här en gammal butik med lång tradition i Madrid som tillverkar sötdelikatesser. Gott!. Ingen jul utan turron i Spanien!

Sen tillbaka till A Coruna där jag befinner mig nu och fortsätter att blogga tills jag åker till Sverige om ett par veckor.

Imorgon efter frukort, dags till promenad på stranden!

Bastiagueiro Beach A Coruna
Bastiagueiro Beach A Coruna

God Jul