LIFESTYLE

Från jord till bord: Upptäckten av hållbar livsstil på Nordiska Trädgårdar

Under mitt besök på Nordiska Trädgårdar i Stockholm, en mässa som lyfter fram vikten av fritidsodling och självförsörjning, fick jag insikter i hur odling av egen mat inte bara är en passion utan en nödvändighet i dagens osäkra värld. FOR (Fritidsodlarens Riksorganisation) presenterade “Odla din egen trygghet”, en diskussion som belyste fritidsodlingens roll i Sveriges livsmedelsberedskap.

älvsjö mässan

Hållbarhet och lokal produktion i fokus

På mässan träffade jag grundaren av Nordic Chocolate, Norrlands första och enda chokladfabrik, där principen “bean to bar” tillämpas med en stark betoning på ekologiska råvaror och lokala smaker. Denna upplevelse förstärkte min övertygelse om vikten av hållbar produktion och konsumtion.

Även blåbärsvin utan alkohol.

Rolig att testa produkter från landet, från jord till bord!

Här några marmelader gjorda av superfoodingredienser. CC Havtornsdelikatesser från Aspered Västergotland.

Lär dig mer om odling och hållbara val

För de som är intresserade av att dyka djupare in i ämnen som odling, hållbar livsstil och ekologisk choklad, håll ögonen öppna för kommande videor på min YouTube och TikTok. Jag lovar att dela med mig av både lärorika och smakrika upplevelser.

Att odla sin egen mat och göra medvetna val kring vad vi äter är inte bara bra för vår hälsa och själ, utan också avgörande för att bygga en hållbar framtid.