ENTREPRENEUR, LIFESTYLE

Mina Spännande Resor till Madrid: En Familjekoppling Till Matador-Dräkterna. Casa Fermin

Mina Spännande Resor till Madrid: En Familjekoppling Till Matador-Dräkterna

Visste ni att jag alltid åker till Madrid flera gånger om året oavsett var jag befinner mig?. Spanien är ett land fullt av historia, kultur och familjekopplingar. Jag är född och uppvuxen i Spanien hela min tonårstid tills jag flyttade till UK. Det tog några år efter sen flyttade jag till Sverige för att skaffa familj. Min resa till Madrid, Spaniens huvudstad  är alltid speciell eftersom det är här min far kommer ifrån, bott själv några år, och där vi har en unik koppling till ett världsberömd skrädderi. För mig handlar det om att utforska mina rötter, återförena med mina nära och kära, och upptäcka en helt ny värld för många av er- världen av toreador-dräkter.

casa fermin madrid casa fermin madrid madrid miss lopez

chocolateria san gines madrid
den kända

casa fermin madrid casa fermin madrid    iglesia san Geronimo miss lopez I madrid  miss lopez madrid

Familjekopplingar till Madrid

Att besöka Madrid är som att komma hem.

palacio real madrid

 

Min Farbror Antonio och Sastreria, skrädderi de Matadores Casa Fermin

Under mina vistelser i Madrid finns det alltid en obligatorisk utflykt på schemat: att träffa min farbror Antonio fast nästa resten av alla mina släkter bor. Antonio Lopez, min farbror,  är inte bara en kär familjemedlem utan också en mästare i sastreria, Casa Fermin skrädderi företag – konsten att skapa toreador-dräkter. Det här är inte ett vanligt skrädderi, utan liksom en Matador museum känd i hela världen. Casa Fermin är hans verkliga mästerverk, en sastreria som är känd världen över. Fermin var grundare och min farbror med. Kända Hollywood och internationella liksom spanska stjärnor, matadörer och många andra har alla stigit in genom dess dörrar för att skapa dräkter som är lika mycket konstverk som klädesplagg.

Miss Lopez Casa Fermin Madrid

Här jag med min farbror Antonio Lopez på Casa Fermin.

Dräkter som Konstverk

Dräkterna som skapas på Casa Fermin är något utöver det vanliga. De är handgjorda, med detaljer som är utförda med äkta hantverksskicklighet. Min farbror är känd i Frankrike eller Mexico där tjurfäktning är fortfarande populär och han kallas för The Yves Saint Laurent för matadorer. Dräkterna tillverkas ofta med guldtråd och är otvivelaktigt konstverk. Att följa processen från början till slut är en lektion i hantverk och dedikation. Varje maska och varje söm är utförda med omsorg och precision, och resultatet är något som inte bara toreadoren världen över bär med stolthet, utan också något som har fått uppmärksamhet från modevärlden.

Besök på Casa Fermin

Min farbrors butik ligger bara några steg från Puerta del Sol, hjärtat av Madrid. Att besöka Casa Fermin är som att trampa in i en annan tidsålder. Man känner sig som om man vore omgiven av historia och passion. De gläder sig alltid åt besökare, och de tar sig tid att berätta om hela processen och visa upp några av deras mest imponerande verk. Att prova en Toreador-dräkt är ett minne för livet.

En Älskad Familjetradition

Mina besök på Casa Fermin är alltid speciella. Vi avslutar ofta dagen med en middag på någon av Madrids bästa restauranger, där min farbror är en känd gäst. Dessa middagar är en tid för att dela historier, skratta och uppskatta den speciella familjekoppling som vi har till Casa Fermin.

Min resa till Madrid är alltid något jag ser fram emot med spänning. Att utforska mina rötter, återförena med mina käraste och uppleva den spännande världen av toreador-dräkter på Casa Fermin gör det till en resa som aldrig blir tråkig. Jag är stolt över min familjs koppling till detta skrädderi mästerverk, och jag ser fram emot nästa besök med ännu mer uppskattning.

Madrid – Hjärtat av Spanien och Mitt Andra Hem

Madrid är för mig det riktiga spanska livet. Det är en stad som pulserar av energi och passion, och varje besök är som en kärleksfull omfamning av mina rötter. När jag vandrar längs dess gator och torg, omfamnas jag av den livliga atmosfären som är unik för denna stad. Madrid är inte bara huvudstaden i Spanien; den är en symbol för den spanska kulturen, med dess rika historia och en framtid som alltid ser ljus ut.

Våren i Madrid är särskilt magisk. När vinterkylan lättar och blommorna börjar blomma, blir staden ännu vackrare. Parkerna och trädgårdarna fylls med färger, och det milda vädret gör det perfekt för att utforska allt som Madrid har att erbjuda. Våren är en tid för kafébesök på soliga terrasser och promenader längs de berömda boulevarderna. Det är en tid då staden vaknar till liv på ett sätt som är enastående.

Däremot måste jag erkänna att sommaren i Madrid är alldeles för varm för min smak. När solen är på sin höjdpunkt och temperaturerna stiger kraftigt, kan staden bli en gryta av värme. Även om sommaren kan vara en utmaning för den som inte tål extrema temperaturer, finns det fortfarande många sätt att njuta av staden, kanske genom att söka skugga i dess vackra parker eller ta en svalkande paella på någon av stadens uteserveringar.

Men för mig är Madrid inte bara en stad; det är också en plats för att uppleva hästens skönhet och styrka. Spanjorerna har en djup förankring i hästens värld, och detta har alltid varit en del av min kärlek till staden. Att se de eleganta spanska hästarna utföra sina majestätiska rörelser på en klassisk spansk ridskola är som att se konst i rörelse. Det är en påminnelse om den passion och hantverksskicklighet som genomsyrar allt som Spanien står för.

Sammanfattningsvis är mina känslor för Madrid och Spanien varma och djupa. För mig är Madrid en stad där jag känner mig hemma, med så mycket kultur, där jag kan utforska mina rötter och där jag är omgiven av kultur, historia och kärlek. Oavsett om jag vandrar genom dess gator eller ser de magnifika spanska hästarna utföra, så är varje stund en påminnelse om den otroliga skönhet och mångfald som Spanien har att erbjuda. Det är en kärlek som aldrig falnar och som alltid kommer att vara en del av mitt hjärta. Madrid, du är mitt andra hem, och jag är för evigt tacksam för den kärlek och värme du ger mig varje gång jag besöker dig.

Viva Madrid y viva España.

Bienvenidos a Madrid!

 

¡Viva Madrid y viva Casa Fermin Lopez!