Inlägg

Inredningstips till barnrummet

Att inreda olika rum är en konst!

Ett barns rum till exempel måste se ut som ett barns rum! Det måste se roligt ut, med gott humör, och solskensaktigt med många tydliga former som stimulerar barnens fantasi och lämnar tillräckligt med utrymme för kreativitet och idéer.

Det är inte så lätt att tänka ut hur man ska gå till väga med inredningen när man har sett olika barnrum tidigare som har varit överfulla med leksaker och dylikt. Men idag vill jag ge dig några inredningstips om hur ett barnrum kan både se snyggt och lekfullt ut. Jag har handlat många möbler från az design.

Jag tycker självklart att ett barnrum ska ha ljusa väggar. Det är en av det absolut viktigaste inredningstipset när det kommer till ett barnrum De färgglada leksakerna är tillräckligt färgade för att det ska behövas extra färg på väggarna. Det skulle annars bli suddigt och det skulle inte finnas någon tydlig linje att se. Vill du köpa möbler online?

Om man bor litet och har flera barn kan det vara bra att dela av rummen så att barnen får sin egna lilla del. Det finns otroligt bra produkter från abstracta, det använder vi både till företaget och hemmet.

På Az Design hittar man massor av möbler, både till hemmet och företagsmöbler. Jag älskar glas och prslin och även det kan man hitta här, min stora favorit är bonna porslin.

Man kan också använda den goda gamla flis tapeten i barnrummen. Man kan till exempel snabbt reparera ett spikhål utan att se det omedelbart. En söt nattlampa är naturligtvis också mycket viktigt så att man kan bekvämt läsa en bok på kvällen eller barnet kan gå till sina föräldrars säng varje natt.

Många barn får välja något av sina gosedjur som ligger i sängen inför nattning, med de kan de krama sig till sömns.  Med en färgglad vimpelkedja eller ett vackert sänglinne kan sängen se ännu mer mysig ut och dessa kan man naturligtvis snabbt bytas ut om smaken plötsligt skulle förändras.

Hyllor, skåp och sängar ska också vara ljusa och enkla. Jag tycker att kombinationen av trämöbler med vita möbler är särskilt vackert och samtidigt utstrålar värme och mysighet. Leksakspåsar gör det enklare att städa! Svarta och vita leksakslådor är också väldigt bekväma att ha vid städning eller sortering av leksaker.

Jag tycker att barn ska utveckla sina egna fantasier så mycket som möjligt och inte ständigt vägledas av de djärva tecknade figurerna. Naturligtvis kan jag inte heller säga nej till en snygg inramad affisch!