Hej igen efter en helg full med affärsmöte på spanska i Stockholm. Det finns så många bra entreprenör kvinnor, från Spanien & Sydamerika i Sverige! Viva!. Till och med träffar jag svenska kvinnor intresserad av affärer som pratar spanska. Vad rolig!
Här på kontoret efter möte med en av dem…
Flaggan från Kuba på en tröja. Det är någonting speciell med Kuba. Jag har så många bra vänner därifrån! :). Nu blir det lättare att göra affärer med Kuba också! och så nära USA!
affärspresentationer på spanska…Internationell!. Det här är en amerikansk företag
Vi planerade dansa Zumba eftersom hon vid min sida är Zumba instruktör. Viva Zumba, tycker du om det?
Hos Salong Pamela Spa nästa hela lördag. Tack Pamela!
och på söndag shape wear på riktig från Colombia från Angel´s Fierce
Det här blir verkligen rolig att hitta gemenskap tack vara spanska språket, eller hur?. 🙂
Y ahora hasta otro dia amigos!
Como veis es muy facil hacer negocios con gente de habla hispana, sobre todo las mujeres nos ayudamos bastante, somo todas como hermanas. Y es que el idioma une mucho en verdad.
Viva hacer negocios en Suecia & Feelgood!
This is Feelgood Womanhood in Spanish amigas!
I Sverige är skaldjur en viktig del av matkulturen och används ofta vid festliga tillfällen som jul, påsk och midsommar. Några av de mest populära skaldjuren i Sverige är:
1. Räkor
Räkor är ett av de mest älskade skaldjuren i Sverige och finns ofta på smörgåsbord, som förrätt på fest eller som en del av en buffé. De äts ofta kokta och skalade, antingen kalla eller varma, med lite majonnäs, citron och dill. Räkor används också i röror, sallader och smörgåsar.
2. Hummer
Hummer är ett lyxigare skaldjur och är populärt vid speciella tillfällen, som högtider eller när man vill fira något. Den svenska hummern, särskilt den från västkusten, anses vara en delikatess. Hummern kokas oftast och serveras med smör, citron och eventuellt en bit bröd.
3. Krabba
Krabba, särskilt den svenska strandkrabban och den större blek- eller havskrabbans kött, är en annan favorit. Krabbor används både i kalla och varma rätter och är vanliga vid festmåltider, där man ofta äter dem som en del av en skaldjursplatå eller tillsammans med pasta.
4. Musslor
Musslor, särskilt blåmusslor, är också väldigt populära i Sverige. De serveras ofta kokta i vitt vin och vitlök eller som en del av en gryta. Musslor är vanliga på restauranger och används också i traditionella svenska rätter som ”musslor i vitt vin”.
5. Ostron
Ostron har blivit allt mer populära de senaste åren och finns både på festmåltider och på restauranger som erbjuder skaldjursmenyer. Svenska ostron från Östersjön och västkusten är särskilt uppskattade, och de serveras ofta råa, ibland med en skvätt citron eller vinäger.
6. Langust
Langust är något dyrare än hummer men också populär, särskilt på festligare tillfällen. Den har en sötare smak än hummer och används på liknande sätt, ofta kokt eller grillad och serverad med smör och citron.
7. Bläckfisk
Bläckfisk, särskilt i form av bläckfiskringar eller som en del av en skaldjursrätt, är populär i svensk matlagning. Den används i både varma och kalla rätter, som grillad bläckfisk eller i en skaldjursgryta.
Sammanfattning
De mest populära skaldjuren i Sverige är räkor, hummer, krabba, musslor, ostron, langust och bläckfisk. Skaldjur äts både vid vardagliga tillfällen och vid festliga evenemang, och de ingår ofta i svenska traditionella rätter som skaldjursplatåer eller smörgåsbord.
No responses yet