LIFESTYLE

Röda Chilaquiles från El Sazón de Isabel

Hej

Idag vill jag blogga om ett recept från en Mexicansk restaurang i Hospitalet Spanien. Gott!

Tid: 45 minuter Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser

För 2 personer (eller 1 mycket hungrig person)

80 gram benfritt, skinnfritt kycklingbröst 2 tomater 2 guajillo-chilis 1 arbol-chili 1 lök 2 vitlöksklyftor 8 majstortillas 2 matskedar grädde Koriander 100 ml solros- eller olivolja Riven färskost Svartpeppar Salt Instruktioner

  1. Lägg kycklingbröstet i en kastrull och täck det med vatten. Tillsätt ½ lök, en vitlöksklyfta och salt efter smak. Koka kycklingen under lock i cirka 20 minuter.
  2. Skär majstortillorna i trianglar.
  3. Värm oljan i en stekpanna och stek trianglarna i omgångar tills de är gyllenbruna. Lägg dem på en tallrik täckt med hushållspapper.
  4. För den röda såsen, ta bort fröna och venerna från två guajillo-chilis och en arbol-chili. Lägg dem i en kastrull tillsammans med tomaterna. Täck med vatten och koka på hög värme i cirka fyra minuter.
  5. Flytta över chilisarna och tomaterna till en mixer och mixa ordentligt tillsammans med ¼ lök, en vitlöksklyfta och peppar efter smak.
  6. Värm en matsked olja i en kastrull över medelvärme. Tillsätt mixen och lite salt, och värm på hög värme. När det börjar koka, sänk värmen till medel och koka såsen i cirka tre minuter, rör om då och då, tills den tjocknar något.
  7. Sänk värmen till låg och lägg i de stekta tortillatrianglarna i kastrullen och blanda dem försiktigt med såsen utan att bryta dem. Koka totopos i cirka tre minuter tills såsen får en mycket tjock konsistens.
  8. Servera chilaquiles med grädde, hackad lök, riven ost och hackad koriander.

Smakligt måltid!