ENTREPRENEUR, HOLISTIC COACH

Att utforska historien och följa i Santa Birgittas fotspår: Ett besök till Fresta kyrka

Hej mina blogg vänner!

I vår strävan tillsammans med DMC Galicia att främja turismen från Sverige till den berömda pilgrimsvägen till Santiago, beslutade min vän Daniel och jag att göra ett besök till Fresta kyrka. Det var en plats laddad med historisk betydelse och kopplingar till en av Sveriges mest kända helgon, Santa Birgitta. Vår resa hade som mål att både upptäcka mer om den fascinerande historien bakom Santa Birgitta och sprida medvetenhet om pilgrimsvägen till Santiago.

Träffa diakonissan Kajsa

Vårt första möte var med diakonissan Kajsa, en kunnig och passionerad guide som hade stor kunskap om Fresta kyrkas historia och Santa Birgittas betydelse. Hon välkomnade oss med öppna armar och ledde oss genom kyrkans helgedomar. Kajsa berättade om hur Santa Birgitta vandrade längs pilgrimsvägen till Santiago under medeltiden och hur hon inspirerade många andra att följa hennes exempel. Det var fascinerande att höra om denna modiga kvinna från Sverige som hade sådan påverkan på Europas religiösa historia.

Upptäcka Fresta kyrka

När vi gick igenom kyrkans korridorer och tittade på de gamla historiska föremålen, kände vi en djup respekt för den historia som utspelade sig där. Kyrkan hade bevarat mycket av sin ursprungliga arkitektur och inredning, vilket gav oss en känsla av att vara kopplade till det förflutna. Vi beundrade de vackra freskerna på väggarna och studerade noga de gamla texterna och dokumenten som berättade om Santa Birgittas pilgrimsfärd. Det var som att uppleva historien på riktigt.

Att följa Santa Birgittas fotspår

Under vårt besök insåg vi vikten av att följa i Santa Birgittas fotspår och uppmuntra fler svenskar att resa på pilgrimsvägen till Santiago. Precis som Santa Birgitta hade en vision om att främja andlig tillväxt och förståelse genom resor, ville vi också sprida kunskap om denna fantastiska resa och dess betydelse. Vi insåg att pilgrimsvandringen inte bara handlar om att komma till en specifik destination, utan också om att fördjupa sig i en spirituell och reflekterande upplevelse.

Vårt besök till Fresta kyrka och vår träff med diakonissan Kajsa gav oss en inblick i historien om Santa Birgitta och hennes resa till Santiago. Vi blev inspirerade av hennes mod och strävan efter andlig tillväxt. Genom att dela våra erfarenheter och berätta om vårt projekt att främja turismen från Sverige till pilgrimsvägen hoppas vi att fler pilgrims från Sverige.

Santa Birgitta är en riktig bra förebild på alla sätt!