ENTREPRENEUR

Bli certifierad webbredaktör

Vill du bli certifierad webbredaktör?. Jag vill rekommendera min kurs.

Jag är huvudlärare, digital kreatör med många års erfarenhet som webbredaktör. Faktisk en blogg är en webbredaktions arbete!

OM KURSEN

“Webbredaktören står i centrum av den digitala utvecklingen och i rollen ska du ha koll på en stor och variationsrik mängd arbetsuppgifter. Kursen kommer att ge dig de kunskaper du behöver för att jobba som webbredaktör med webben som verktyg. Webbredaktör utbildningen består av sju kursmoduler som ger dig de kunskaper du kommer att behöva för att jobba som ansvarig för innehållet och media som används på en webbplats. Denna utbildning finner stora möjligheter i dagens samhälle.

Målet med denna utbildningen är att du ska vara kompetent, trygg och insiktsfull i din roll som webbredaktör. Kursen är för dig som vill få en gedigen kunskap om jobbet som webbredaktör eller content manager. Du lär dig bland annat vikten att skriva för webben, publicera i cms-system (Word Press), jobba med sociala medier eller trender, Google Analytics, annonsering och omvärldsbevakning, mm. En komplett yrkesutbildning till dig som vill jobba med skapande av inflytande innehåll på webben -online och kunna ta emot kunder, som eget eller jobba åt kunder som anställd i en media företag eller organisation. Du studerar såväl intern som extern kommunikation samt organisationsteori.

VERKTYGEN

Du får de teoretiska grunderna och verktygen för att arbeta som Webbredaktör. Förutsättningen för det, är att du är kreativ och passionerad inom kommunikation och vill gärna lämna avtryck med ditt skapande av innehåll på olika medier. Som webbredaktör är ditt huvudmål att producera webbinnehåll av hög kvalitet som lockar publik. Vår webbredaktör utbildning ger en bred kunskap om att utveckla och implementera inflytande webbinnehåll. Du kommer att få en god inblick i rollen som webbredaktör creator. Upphovsrätt, Personuppgiftslagen, Offentlighetsprincipen och Yttrandefrihetsgrundlagen information ingår.

Syftet med arbete som webbredaktör är att du ska:

 

 • Skapa, producera och hantera innehåll av hög kvalitet
 • Bygga relationer med kunder och team medlemmar
 • Kunna övervaka innehållet
 • Kontrollera och spåra regelbundet innehåll för noggrannhet
 • Redigera, korrekturläsa och föreslå förbättringar av skriftligt innehåll
 • Arbeta i ett tvärvetenskapligt team av webbdesigners
 • Bli marknadsföringsledare
 • Kunna SEO-reglerna
 • Använda sociala medier för bättre närvaro
 • Följa upphovsrätts- och sekretessbestämmelser
 • Bestämma och spåra viktiga nyckeltal
 • Spåra och analysera webbplatsens trafik
 • Producera och presentera rapporter
 • Hålla dig uppdaterad med nya trender inom webbutveckling och design

Välkommen!