Inlägg

Inredning hemma med höst färger

Höst färger

Höst färger är så fina och varma och nu ska jag ha inredning hemma med höst färger med!. Visste du att färgen i sig bara är den visuella perceptuella egenskapen som härrör från ljusspektrumet som interagerar med ögats fotoreceptorceller?. Färgerna förbinder oss med olika vibrationer och känslor i kroppen, därför det är viktigt för mig att skapa ett hem med de färger som jag gillar bäst. Du då?.

Inredning hemma med höst färger

 

Inredning hemma med höst färger

Jag har jobbat länge med inredning och tycker att en bra färgval kan hjälpa mig att må bättre. Jag anser att för min del det viktigaste av alla regler är att  lära sig att matcha färger i olika rum. Här kommer mina färgtips till er!. En bra  allmän tumregel är att hålla sig till tre färger. Jag brukar välja en mörkare färg som jag gillar och kan leva med. Sedan kan jag dra ljusare färger från dessa remsor för att välja koordinerande färger som passar.

Spegla din personlighet

Jag tycker att man ska inte fokusera för mycket på trenderna för det viktigaste är att utgå från sin egen personlighet. För att hitta ett harmoniskt hem älskar jag ibland att kombinera varma och kalla färger tillsammans. Jag brukar få inspiration från andra inredningsbloggar eller tidningar. Helt ärligt blir det som att manifestera från en ide till verkligheten.

Få rätt inspiration

Efter jag har fått inspirationen, brukar jag sova på saken i flera dagar eller minst en natt. Sen väntar jag på jag ska få en bild i mina tankar av den som man vill skapa hemma. När bilden är klar tack vare att jag har visualiserat det, är det dags att börja planera och agera. Det är så vacker att skapa någonting vacker från mina tankar. Viktigaste är att man följer sin plan och att man är konsekvent.

Testa färgkombinationer på väggen 

En bra tips är att man köper små prover av valfri färg du väljer från en provark som är handmålade med riktig färg för 100% kulöråtergivning från Klint. Dessa prover fästs direkt på väggen, lämnar inga fästrester, och går enkelt att flytta runt mellan olika väggar för att känna in färgen i olika ljus.

Tänk på  belysning i rummet

Jag tror att alla vet att färgkombinationer ser ut olika berorende ofta på belysningen i rummet. Man får den sannaste uppfattningen om hur två färger fungerar tillsammans i naturligt ljus så testa gärna!. För mig belysningen ha en viktig roll hemma. Själv föredrar jag indirekt belysning och inte den som kommer direkt från taket. Med rätt belysning kan man skapa en finare miljö hemma och alla färgen ser annorlunda ut.