HOLISTIC COACH, SELF DEVELOPMENT

Meditation har räddat mitt liv

Sedan jag har blivit beteendeterapeut inom stresshantering hat jag lärt mig väldigt mycket om vikten i meditation. Det är en del i en lång resa inom själv utveckling och man lär sig alltid någonting nytt varje gång.

Meditation

Jag går på kurs nu på en meditation center i Stockholm som heter Kadampa. I dag finns det många olika sorters buddhism, som Zen- och Theravadabuddhism. Alla är utövningar av Buddhas läror och är lika värdefulla; de är bara olika presentationer.  Som holistisk terapeut man lär sig om meditation, mindfulness teknik etc..som grundas i Buddhismen och i Kristendomens munkar praktik. Ibland tycker jag att man blir gladare att leva som en munk eller nunna. Seriös… 🙂

prata med en livscoach
När man plötsligt behöver prata med någon

Jag älskar att meditera framför havet och jag är det varje gång jag är hemma i A Coruna. Det finns definitivt många fördelar med meditation vetenskapligt bevisad.

Fördelar med meditation

De känslomässiga och fysiska fördelarna med meditation kan inkludera: Att få ett nytt perspektiv på stressiga situationer, Ökad självmedvetenhet, Mer fokus på nuet, Minska negativa känslor, Ökat tålamod och tolerans, Sänka blodtrycket, Förbättra sömnkvaliteten, mm, Jag pratar av egen erfarenhet.

Meditation kan också vara användbart om du har ett medicinskt tillstånd, särskilt ett som kan förvärras av stress. Medan en växande mängd vetenskaplig forskning stöder hälsofördelarna med meditation, tror vissa forskare att det ännu inte är möjligt att dra slutsatser om de möjliga fördelarna med meditation. Med det här sagt tyder viss forskning på att meditation kan hjälpa människor att hantera symtom på tillstånd som:

Ångest, Kronisk smärta, Depression, Hjärtsjukdom, Högt blodtryck, Irritabel tarm, Sömnproblem, Spänningshuvudvärk, mm. Jag har upplev själv dessa förbättringar.

Meditation är inte en ersättning för traditionell medicinsk behandling. Det kan vara ett användbart komplement till andra behandling fast jag tycker att bara det är en stor grej, inte minst med förebyggande syfte..

Online terapi

Sen tycker jag att det kan finnas en stigma att gå till en psykolog för många därför tycker att att det är mycket bra att när du plötsligt behöver prata med någon att man bara gör det, utan att behöva ha en diagnos. Man kan ringa anonymt på 0939 1945 svensk nummer och för 23,95 kr per minute kan du prata med en livscoach direkt och bli av grubblerier vi alla har. Titta gärna på videon.

Jag tycker att det är fantastisk att i dessa orostider kan man prata med en terapeut direkt och ventilera våra tankar utan att bli dömd med en diagnos. Alla behöver prata med en expert ibland.