Inlägg

Muskelknutar förra veckan

Förra veckan fick jag en liten muskelknut i nacken och blev faktist lite orolig. Jag har så mycket att göra att jag blir för stressad och det är inte bra. Men det finns någonting jag älskar och det kan hjälpa bäst och det är massage!. Här kommer mina tips.

En muskelknuta, även kallad triggerpunkt, är ett område med spända muskler. Det utvecklas när muskelfibrerna stramar och drar ihop sig, även när muskeln inte rör sig. Triggerpunkter är inte roliga att ha och då vill jag gå på massage på en gång.

 

Nacken

Nacken är särskilt utsatt för muskelknutor speciellt när jag sover dåligt. Det beror på att många dagliga aktiviteter, som att sms:a i en telefon eller arbeta vid en dator, kan ta hårt på musklerna i nacken. Knutar i nacken kan också bildas på grund av fysisk inaktivitet och känslomässig stress.

Eftersom muskelknutor ofta gör ont kan det kännas obehagligt att röra på nacken. Lyckligtvis kan enkla, som massage och stretching, hjälpa att hitta lindring att börja med.

Visste du att medan muskelknutor kan bildas var som helst i kroppen,  nacken är en av de vanligaste fläckarna. En knöl kan påverka de flesta delar av din nacke, inklusive andra delar i närheten.
Om du har en knut i nacken betyder det att några av muskelfibrerna i nacken kontinuerligt drar ihop sig. Detta kan orsaka nacksmärta som känns matt, värkande eller skarp. Smärtan kan uppstå i leden eller i ett närliggande område, såsom din axel eller arm fast det kan hända att du får andra symtom.

Mina tips

Triggerpunktsmassage är väldigt bra men jag brukar också  applicera värme eller is på plats under tiden du väntar på massage. Att applicera värme eller is kan lindra muskelsmärtor som orsakas av en knut. Is kan hjälpa till att minska inflammation i och runt leden. Värme kan hjälpa till att lugna och slappna av musklerna.

Använd den behandling som ger mest lindring, eller försök växla mellan de två. När du använder detta botemedel, se till att linda in värmen eller ispåsen i en handduk eller trasa för att skydda din hud. Applicera värmen eller ispåsen på det ömma området i 15 till 20 minuter åt gången. Upprepa flera gånger om dagen och om du har en knöl i nacken, försök att massera området med fingrarna och applicera värme eller is.

Men det finns många möjliga orsaker till knutar i dina nackmuskler. Några av de vanligaste orsakerna inkluderar, dålig hållning, stress etc…

Om du har en knöl i nacken som jag,  försök att massera området med fingrarna och applicera värme eller is men om du kan, prioritera gärna att gå till en proffs och få hjälp direkt. Det är värd!