Inlägg

Kosttillskott till var och en

I samarbete med kosttillskott.se

Jag tycker att när det kommer till kosttillskott kan för mycket av det goda vara, ja, något dåligt ibland om du inte väljer rätt. Jag har fylld nyligen år och vill hitta en kosttillskott som täcker mina behov även för min ålder.

Många vet inte att kosttillskott är allt du lägger till din vanliga kost för att förbättra din hälsa. Detta inkluderar vitaminer, mineraler, örter, vissa homeopatiska produkter och vissa livsmedelsprodukter. Även om dessa alla verkar som “bra saker”, man ska vara medveten om att ifall man inte väljer rätt, kosttillskott kan göra mer skada än nytta just för dig. Jag tycker att det är viktigt att ta reda på riktiga fakta och ta anpassade kosttillskott. Visste du för exempel att kvinnor har ibland näringsbehov som går utöver det typiska rekommenderade dagliga intaget?

Hälsan och välmående är nummer ett för mig, och hoppas att det är även för dig så tänk gärna på dessa fakta innan du bestämmer dig för om du behöver kosttillskott.

Vi kvinnor kan behövas extra kalcium och vitamin D3 samt ytterligare järn, magnesium och folsyra men jag rekommenderar dig att prata med din husläkare först om du vill vara säkert just för dig i ditt fall. Särskilda fall har särskilda behov så du kan också behöva kosttillskott om du är gravid, ammande, vegansk eller vegetarisk, eller har menopaus till exempel. Jag till exempel tog extra järn när jag var gravid.

Någonting jag har lärt mig är att “naturligt” betyder inte alltid “tryggt”.  Tänk på att kosttillskott regleras annorlunda än läkemedel, och kvalitets- och säkerhetskraven är mindre stränga. Samtidigt är tillverkare av kosttillskott ansvariga för att deras produkter är säkra och att etikettinformationen är sanningsenlig och inte vilseleder konsumenten.

Var försiktig med att blanda ihop eftersom vissa kan störa receptbelagda läkemedel, och kombinationen kan ha sämre effekt. Överdriv inte, så följ din läkares dosering. Jag kan inte nog betona hur viktigt det är att prata med din vårdgivare innan du tar kosttillskott. Vad du tar och hur mycket du ska ta beror på din sjukdomshistoria så det är därför din vårdgivare bör rådfrågas för bästa råd.

Med det sagt, kosttillskott kan göra stor nytta till hälsa inte minst om du vill ha en  fin hy. Jag är så tacksam för mina gener när det gäller min hy men bra kosttillskott kan göra mirakler. Jag till exempel använder kollagen för att få en hälsosammare och vacker hy.
Den här dessutom som heter SOLID Nutrition Collagen  smakar väldigt gott!
solid collagen
Jag använder kosttillskott efter behov och det känns riktigt bra att se effekten på min hälsan, hy och välmående. En bra kosttillskott fungerar!!. Så min rekommendation är: använd gärna kosttillskott  men ta reda på fakta och använd de med högsta kvalitet så du kan boosta din hälsa på bästa sättet!.
Att tänka klok det lånar sig i längden!