Inlägg

Undvik flyttstress

Ibland undrar jag när jag kommer att flytta inom Stockholm igen. Någonting jag vet säkert är att nästa gång vill jag göra det utan stress. Jag har flyttat så många gånger inom Stockholm och jag har lärt mig en del saker för nästa gång. Man lär sig av sina misstag.

Jag tycker att det är planering som gäller och det finns några grundregler som underlättar flytten för alla. Tänk att det tar alltid längre tid än vad du tror, och den andra grundregel är att du kommer behöva göra fler turer än vad du kanske hade räknat med. Glöm inte också att svårast först, lättast sist, och sist men inte minst, ta pauser även om du får proffshjälp med flytten. Flyttdagen ska kännas spännande och definitivt utan stress. Visste ni att flytta är en av de sakerna i livet som stressar oss mest?. Så gör det utan stress!.

Jag tycker att packa för en flytt är lite som att packa inför en semester, fast mycket större. Varje gång jag flyttar inser jag hur mycket saker jag har lyckats samla på mig sedan jag flyttade in. Att flytta är liksom den bästa rensningen man kan göra och det känns verkligen bra efteråt.

Precis som att flytta ger möjlighet att rensa för mig, så ger det också en bra möjlighet att sortera lite bland alla onödiga dina saker.  Vill du verkligen ha koll på vad som ligger i lådorna kan man också numera dem och skriva en lista t.ex. kök. Så klar!

Ett litet extra tips från mig  är att packa saker som hänger på sina galgar, alltså ta inte av plagget från galgen utan packa ner det som det är. Galgar för mig är en mardröm att packa för de tar så mycket plats, kan man packa dem med kläder är det bara att hänga upp dem så snart man har kommit till ditt nya hem. Kul!

Nästa gång blir det flytt utan stress för mig!. Tack!