Inlägg

Boktips för semester

I samarbete med payup.se

Snart åker jag på semester hela sommaren, både till Australia och Spanien, och innan jag åker iväg,  vill jag ge dig några boktips. Jag älskar mina stunder med mig själv i tystnad medan jag läser och sommaren är perfekt för att hinna med de böckerna man har inte hunnit under året.

Med allt som händer i världen just nu, en av mina återkommande reflexioner är om pengar. Hur pengarna kan bli en källa för glädje eller misslyckande samtidigt. Men nu har jag hittat en bok som är mycket zen, precis som jag tycker om, mycket holistisk, med ett nytt perspektiv om pengarna. Författaren heter Ken Honda – Japans #1 bästsäljande personliga utvecklingsguru – som lär dig hur du får sinnesfrid när det kommer till pengar. På engelska boken heter Happy Money.

Idag pratade jag med en kompis om hur alltför ofta är pengar en källa till rädsla, stress och ilska, som ofta bryter isär relationer och till och med förstör liv. Vi tycker att pengar bara är en siffra eller ett papper, men det är så mycket mer än så, pengar är energi, faktisk ren energi. Pengar har förmågan att le, de förändras när de ges med en viss känsla, och energin som de genomsyrar oss påverkar inte bara oss själva utan också andra. Det påminner mycket om Feng Shui tycker jag.

Boken handlar mycket om att förstå och förbättra våra pengar EQ; inte bara pengar IQ och hur kan vi omfamna processen att ge pengar, inte bara att ta emot dem som det positiva. Oavsett hur du ger och tar emot pengar alltid med rätt inställning.

Att hantera vår privatekonomi är komplicerat, tidskrävande och ofta, särskilt i den långsamma nedräkningen till lönedag, nedslående. Därför kan det vara viktigt att hitta rätt verktyg som kan hjälpa oss  fatta rätt pengabeslut – oavsett om det handlar om att låna pengar, samla lån, ansöka om kreditkort, spara pengar och mycket. Tänk på så mycket bra saker vi kan göra med pengar när den går liksom flödet i vårt liv!

Vad rolig när vi förstår att pengar flyter som vatten och kommer som en gäst. Jag tycker att det kan vara mycket nyttigt att ompröva våra  egna attityder och undersöka hur de formats av föreställningar om pengar som vi fick lära dig som barn. När vi läker rädslan och ångesten vi har för pengar, uppnår vi framgångsrikt välstånd och fred. Det här är överflöd för mig!. Förresten som författaren säger, glöm inte att tacka pengarna. Tack eller “arigato” på japanska!

Ta zenvägen till ekonomisk trygghet och lycka. Nu längtar jag efter siesta med en bra bok!