SELF DEVELOPMENT

Dagny Carlsson minnesstund med Bbeabridge

Jag tror på förebilder som kan hjälpa oss att göra vägen genom livet, liksom Dagny Carlsson som gick bort för några veckor sedan 109 år gammal. En riktig förebild som för mig det var när jag var liten och tittade på barnprogram i Spanien, Pippi Långstrump. Visste ni inte det?

Fortfarande min mamma i Spanien kallar mig ibland “Du är en Pippi Calzaslargas på spanska dvs Långstrump” eftersom jag var lite revel och ville hitta min egen väg som tonåring. Jo, jag vill definitivt säga att Pippi har varit min första influencer. 

Men det finns inte två utan tre, och tänk alla tre svenska kvinnor!. Det tredje är nu Heliga Birgitta eftersom om det är någonting jag beundrar bland människors karaktär är mod och uthållighet för att nå målet. Att välja sina drömmar, att gå hela Pilgrimsvägen till Santiago de Compostela som hon gjorde på Medeltiden krävs att stor karaktär som Heliga Birgitta.

Så här är vi, klädda liksom Medeltida “Drottning och Kungen” 🙂 på ett event med spanska rötter som brygger broar för mer integration mellan Spanien & Sverige. Under eventet hade vi en minnesstund för Dagny Carlsson med en av hennes släkt. Dagny Carlsson var också vår ambassadör för vår ideell förening där jag är ordförande Bbeabridge. 

 

Eftersom vi vill bygga broar med inspiration från stora förebilder liksom Heliga Birgitta. Det behöv bra förebilder för att inte missa vår inre kompass och välmående.

Vad rolig att under eventet många kallade mig för drottning och tog bilder med mig.

Så rolig att vara drottning för en dag!