ENTREPRENEUR

Vill du bli social media manager?

Vill du bli specialist på sociala medier och ansvara för en viktig kommunikationskanal för ditt företag? Jag har en bra tips till er.

Jag älskar den här resan med mina egna sociala medier kanaler. Så nu vill jag visa er min egen nya online kurs för att även du ska bli marknads­förare i sociala medier

Här kommer information om utbildningen Social media manager eller marknadsförare.

 

Idag är sociala medier en av företagens viktigaste kommunikationskanaler. Det sätter krav på hur kanalerna används och är utformade, vilket idag är avgörande för bilden företagen förmedlar. Sociala medier är dessutom en av de viktigaste kommunikationskanaler ett företag har, för att nå ut i en konkurrensutsatt marknad. Information och budskap sprids snabbt, vilket öppnar för stora möjligheter om mediet används på rätt vis.

De flesta människor läser på sociala medier innan de beslutar sig för att köpa en vara eller tjänst, och det är därför av stor vikt att arbeta på hur varumärket framställs i sociala medier, hur man bemöter kritik och arbetar för att få bra recensioner. 

Som Social Media Manager förmedlar du ett tydligt syfte för ett företags kommunikation utåt, det kan till exempel handla om att öka antalet sålda produkter, attrahera nya kunder eller skapa varumärkeskännedom, mm. Som digital kommunikatör kan du arbeta fokuserat mot antingen organiskt innehåll eller betald. Med organiskt innehåll menas med att man som digital kommunikatör skapar och bygger en story som berör. Du sätter upp en tydlig strategi utifrån syfte, tilltänkt målgrupp och budskap. Att jobba med betald marknadsföring innebär att du ansvarar för att sköta ett företags annonsering i sociala medier, och arbetar för att optimera annonserna för bästa uppsatta mål. 

Utbildningen till Certifierad Social Media Manager består av tre moduler. Fokus i utbildningen består av att du ska lära dig att använda de olika kanalerna och arbeta långsiktigt med att förstärka företagets varumärke. 

Fokus kommer också att ligga på hur du med kommunikation och analys kan utveckla ett företags närvaro i sociala medier. Utbildningen bedrivs i din egen tak men vissa dagar är förlagda enligt önskemål för självstudier. Dessa dagar kan till exempel vara till för att du på egen hand ska kunna fördjupa dig inom de områden i utbildningen som du önskar få mer kunskap inom pågen hand.
Detta är en distansutbildning där undervisningen sker på distans Du kommunicerar med kursansvarig och observera att delar av kurslitteraturen kan komma att vara på engelska. Kursen i marknadsföring i sociala medier passar dig som vill lära dig mer om 3 huvudsakliga områden: 

  • Hur du bygger ditt varumärke på sociala medier
  • Hur du skapar  en sociala mediestrategi
  • Hur du annonserar på sociala medier

Under kursens gång får du lära dig att bygga upp smarta strategier sociala medier samt hur ditt företag ska bygga upp varumärke med hjälp av sociala medier. Du lär dig hur arbetet med sociala medier fungerar i teorin men också hur du faktiskt genomför olika marknadsföringsaktiviteter i praktiken. 

Med utbildningen lär du dig bland annat: 

  • Aktuella kanaler
  • Att nå din målgrupp
  • Bygg ditt varumärke
  • Marknadsföring via digitala medier
  • Utveckling av ett företags digitala närvaro
  • Marknadsföringslagen

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 10-12 veckor.

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

För anmälan HÅR

 

Så nu Välkommen till social media manager utbildningen!

Kom ihåg, du är det du delar!