Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Hund kan få pollenallergi

Precis som oss människor

Nu är det pollen ute och många är allergiska och har rinnande näsor och svidande ögon. Men det finns faktiskt hundar som också kan bli pollenallergiska precis som vi. När en hund får pollenallergi så både kliar sig och slickar sig hunden mycket. Dom får också kliande ögon och. nysningar precis som vi människor.

Du kan gå till en veterinär för att testa om din hund har pollenallergi. Hur behandlingen går till beror lite på hur omfattande allergin är. Det du kan göra hemma är att låta din hund bada eller dusch oftare. Det för att det inte ska lika så mycket. Se till att det är ett allergivänliga schampo med ingredienser som kan stilla klåda och kliande.

Därför är det bra med en ventilation

Har du hund som har pollenallergi så är det bra om du har en bra ventilation hemma. Detta underlättar all typ av allergi för då slipper man mycket av dammet. Du kan även vädra då och då om du vill för att få in frisk luft i hemmet. Det är även bra för era andra husdjur och även för era små barn om ni har en bra ventilation. Fråga också på barnens dagis om de har en bra ventilation på dagiset också. För visste du att barn som får bra luft och miljö lär sig snabbare och blir också lugnare barn. De barn som ofta är griniga och bråkiga är barn som antingen äter dåligt eller som inte får så bra miljö och luft hemma och på dagis. Få människor förstår vikten av en bra ventilation installerat i sitt hem och på barnens dagis. Kontrollera också att ni har en med bra kvalité.

När du har varit ute på promenad med din hund ska du torka av tassarna med en fuktig trasa. Hundar går överallt och då kan pollen fastna under deras trampdynor och när dom kommer in och kliar sig så får dom pollen lite överallt. Om du torkar tassarna underlättar du för din hund,

Efter promenaden kan ni gå hem och njuta av miljön inomhus om ni nu har lagt in och satsat på en bra ventilation som håller måttet i alla tider.

Lämna ett svar

Till startsidan