LIFESTYLE

Hercules Tower A Coruna

Idag på besök till Hercules Tower i A Coruna, där jag är född. Hercules tower  är Corunnas icon och samtidigt en turist attraktion. Idag kunde man höras spanska, galiciska, franska mm på vägen till Hercules tower.

Jag har tagit många bilder som ni kan kolla på mitt Instagram konto @feelgoodwomanhood

Här “the Celtic Heritage”. Vet ni att vikingarna har varit i Galicia?

Jag satsar väldigt mycket på short i min Youtube kanal @misslopezcoaching

The Tower of Hercules på spanska Torre de Hércules är den äldsta bevarade fyren i världen som är känd. Det har ett antikt romerskt ursprung på en halvö cirka 2,4 km  från centrum av A Coruña, Galicien, i nordvästra Spanien som ni säkert vet nu, men tanke på att jag skriver en del om Galicia. Det byggdes på 1:a århundradet och renoverades kompetent 1791. Även den kända Julius Caesar från Romarriket har varit här.

The Tower of Hercules är nu ett nationalmonument i Spanien och har tagits upp på UNESCO:s världsarvslista. Välkommen du med!

 

Jag har varit många gånger och det är alltid kul. Otroliga fina bilder från havet med ljuset från Atlanten kan man ta härifrån.

Jag passar på att äta tapas varje dag och skaldjur. Det är någonting speciellt för mig smaken från spanska tapas och fortfarande de är ganska billiga och man jämför med priserna när man går ut i Stockholm. Jag tycker att restaurangbesök bör inte vara en sånt lyx.

Jag stannar i Spanien några veckor till. Följ gärna min vardag på @misslopezcoaching

Förresten, jag är så glad nu när jag vet jag gör nästa veckan den Franska Pilgrimsväg till Santiago de Compostela. Vi hörs från Galicia!