Inlägg

Att grilla när det är kallt ute

Det är alltid roligt att grilla vare sig det är varmt eller kallt ute

Det bästa med att det fortfarande snöar i Sverige är att man faktiskt kan ta och gå ut i skogen. För vet du vad man kan göra för kul ute i skogen? Jo man kan nämligen grilla korv med bröd och dricka coca cola till. Eller så kan man göra i ordning en god macka och dricka varm choklad till. Det finns en ordning för vad man kan göra för att det ska bli extra gott.

Tex äter man ärtsoppa ska man ha en god macka till med ost som man kan doppa i soppan. Du ska också har mycket senap i soppan och smörgåsen ska bara innehålla smör och ost. Samt brödet får gärna vara ett med frukter. Brödet får vara vilken brödsort som helst.

Mat är godast när man växer upp med en speciell matsort och det är alltid våra föräldrar och lärare som bygger upp vad vi ska tycka är gott i framtiden. Sedan spelar det ingen roll var vi hamnar i vuxen ålder då vi alltid kommer att präglas av vår egen barndom. Det är detta som faktisk är fantastisk med vår barndom att vi alltid kan gå tillbaka till barndomen och hämta mycket bra inspiration och din´till olika maträtter och annat kul vi har varit med om.

Har du några fina minnen från din barndom?

Du har säkert minnen från din barndom när ni var ute och grillade med en Weber gasolgrill  med skolan. Fast var det kallt och det snöade säkert under den perioden skolan var ute i skogen för något kul och för att grilla en korv med bröd.

Hur lagar men en korv med bröd fort?

Jo man lägger korven i micron för det går lika bra som att steka och koka den. Förstår inte varför folk ödslar tid på att koka eller grilla en korv när de har en micro i närheten. Den blir exakt lika god om inte godare för att det går snabbt och man sparar på sin el. Man ska inte slösa på elen mer än nödvändigt när man lagar mat. Du kan även göra soppa i micron på ett mycket enkelt sätt och jag kan senare i annat inlägg gå in mer på detaljer hur du gör enkla maträtter.

Pizza är också enkelt

Det finns färdiga pizzabit man kan köpa och göra sin egen pizza på ca 5 minuter i ugnen så klart ej i micron denna gång. Sedan kan du göra din egen tomatsås om du vill eller använda den som följer med i själva kartongen. Ost måste du ha hemma då det inte följer med ingredienser eller ost. Det enda som följer med är tomatsås och själva pizza degen som är en rektangel och räcker för 2-3 personer.