ENTREPRENEUR, LIFESTYLE

Bästa Spanska Tapas i A Coruña Galiciens pärla Spanien

Hola! från A Coruna. 

Jag tog en bild från A Coruna stadshuset. Det känns bättre att vara här nuförtiden, lite lugnare och mycket tryggare, tycker jag.

Jag kommer att stanna här ett tag till och vara med min familj i Spanien och passa på att göra affärer inom turismen med så den här destination blir mer allmänt känd i Sverige. Jag vill gärna marknadsföra A Coruna som en stad med bästa tapas. Perfekt för en weekend resa inom Europa. Jag tycker att det finns en enorm potential inom turismen speciellt om man älskar bra mat och goda viner liksom populär Godello, vitt vin från Galicia.

spanska tapas

Jamon Serrano, alltid  vid bordet. Lite om La Coruna eller A Coruña som ligger vid den Atlantiska Oceanen i Galicien i den norra delen av Spanien. Staden har lyckats upprätthålla sin förbindelse till sin historia och den är än idag en idyllisk fiske- och handelshamn som den har varit i alla tider.

På halvön, som den gamla staden ligger på, finns också Herkulestornet som är en av stadens symboler – denna stad som är en intressant romansk samling av gator, torg och medeltida kyrkor.

Överallt finns det tapas bar för alla smaken och här kan du uppleva vad det menas med Tapas som livsstil. Värd att uppleva!

 

spanska tapas i a coruna

Det är någonting speciellt för mig med goda spanska tapas sedan barndomen. Bäst smakar dem i Spanien faktiskt!. Här i en liten typisk bar i A Coruna med spanska tortilla, “chipirones” skalldjur  med potatis och för mig godaste öl i världen, Estrella Galicia, min favorit.

Jag har faktiskt ett bra erbjudande till Er tack vare ett samarbete med Orient Tours i Stockholm och Hotel Plaza i A Coruna. Kolla gärna HÄR och ange gärna MISSLOPEZ kod ifall du vill göra bokning själv och få ännu bättre erbjudande, minst 10% rabatt på hotellet.

Maten har en central plats i spanjorers hjärta och mitt och det gäller även i denna Galiciens pärla! Den kuststad man är, finns det alltid tillgång till färska skaldjur som man lagar på många olika vis och maten sköljs ned med magnifika galiciska viner.

Välkommen till A Coruna!.