ENTREPRENEUR

Lagom är bäst på Youtube MissLopez Coaching Shop

Lagom är bäst

Lagom är bäst är bland mina favoriter uttryck. Nu har jag skapat Lagom är bäst merchandising i samarbete med Spreadshirt till min Youtube kanal

När jag kom till Sverige fick jag veta att enligt folketymologin använde vikingarna utropet ”Lag om!” när de efter en klunk ur kannan skickade den vidare till nästa och menade att var en bara fick dricka så mycket att det räckte till alla, dvs. laget om. Detta behöver alltså inte sant.

Ordet lagom är egentligen en gammal stelnad böjningsform av ordet lagmed betydelsen ’rätt ställning, ordning, rätt skick’. Man kan säga med andra ord, inte för mycket inte för lite. Det här är som naturlagar för mig eftersom balansen med allt är liksom en grundlag i Universum, eller vad tycker du?.

Lagom definieras ’i lämplig utsträckning, varken för mycket eller för litet’ och som ordet fika är väldigt känd för typiskt svensk. På spanska skulle översättas tycker jag till “justo” som kommer från ordet justicia som betyder lag eller rätt.

I Sverige har ord som lagom och kompromiss länge varit en del av den nationella identiteten. Under 1900-talet gjorde vi oss kända som en välfärdsnation grundad på konsensus och samarbete snarare än öppen konflikt. Jag har haft min första Midsommar i Minnesota USA och många där vet betydelsen av uttrycket Lagom är bäst.

Jag tycker att fler och fler bör ha lagom är bäst som slogan och faktiskt om de flesta skulle tänka rätt det skulle bli ett bättre samhälle och en värld utan krig. Resten är många gånger bara Ego med stor E.

Ok, hoppas att ni vill stödja mig och själva ideen, bra tankesätt. Kom ihåg Lagom är bäst 100%. Jag har även andra produkter liksom T shirts, muggar etc…

Hoppas att ni tycker om min MissLopez coaching YouTube shop!