Okategoriserade

Känner mig redan mycket säkrare i Madrid, Spanien

Jag har precis landat till Madrid Spanien och även hann att göra några #shorts om tapas på Mercado de San Miguel och känner mig säkrare redan!. Förresten flyget från Stockholm till Madrid var fullt!

Här på bilden jag igår på Continental terrassen över hela Stockholm. Jag älskar Stockholm och definitivt den staden finns i mitt hjärta. Det betyder så mycket för mig!. Tänk att jag kom för många år sedan när jag bodde med min första man, svensk Janne i Madrid och flyttade tillsammans sen till Stockholm.

el secreto de la abundacia curso online

Vacker vinter ljus dag  Stockholm

För några timmar sedan var jag i Stockholm, och jag måste erkänna att atmosfären känns mycket oroligare i Sverige än i Spanien på grund av kriget i Ukraina. Sverige är så geografiskt nära krigszonen så tyvärr även detta präglar vardagslivet för vanliga folket i Sverige. I alla fall, detta är min uppfattning.

Det är en trauma att uppleva kriget och jag vet detta direkt från mina föräldrar. Min pappa bodde under inbördeskriget & andra världskrigets tid och överlevde flera bombattacker i Madrid och det känns som en skrämd film. Vi måste göra allt för att stoppa att det sprider sig över Europa och resten av världen.

Jag är så glad att jag har redan bostad i Spanien och familj både i Madrid och Galicia A Coruna så nu kan jag bara bo här om jag vill, så länge det känns orolig. Jag säger inte att saker kan hända överallt,  var än man är, men i alla fall sannolikheten att effekten av kriget kommer hit känns mycket mindre, plus att Spanien är i NATO.

el secreto de la abundancia

För bara en timme sen i Mercado de San Miguel. Så fin och goda tapas överallt!. Imorgon träffar jag min faster Antonio.

Jag är beteendevetare & jurist i grund och botten, och älskar samhällsanalyser, ändå vill jag inte komma så djup  precis på bloggen om sådana frågor men definitivt tycker jag att det kommer nya tider, stora förändringar i världen. Det jag tycker att det har visat sig är att vi européer tillsammans är vi starkare och det behöver ni göra, jobba tillsammans och enas till en demokratisk framtid.

Så kan vi bli framgångsrika för en bättre framtid för alla!