LIFESTYLE

Naan bröd och Youtube @misslopezcoaching inspelning hemma

Nu mår jag bättre efter jag har varit sjuk i flera veckor, jag tror covid fast vet ej inte 100%, och känner mig för att experimentera med matlagning hemma.

Jag har bott i UK i två år innan jag flyttade till Sverige, bodde i Oxford och Newcastle och älskar indisk mat fast det är någonting jag gör aldrig hemma och nu har jag hittat ett naan bröd recept som är väldigt lätt att göra hemma. Jag tycker att naan bröd är så gott!

naan bröd

Här är receptet så kan testa hemma väldigt lätt. Det är ett typiskt recept för det indiska köket, mycket enkelt och snabbt att tillaga, vilket kan rädda oss vid mer än ett tillfälle, både att konsumeras som om det vore ett traditionellt bröd, som åtföljer valfri sås eller “hummus”. Du behöver ingen ugn eller en mycket professionell knådning.

INGREDIENSER

180 ml varmt vatten
1 enhet grekisk yoghurt
2 msk vegetabilisk olja
8 g bakjäst
375 g vetemjöl
0,5 cc salt
2 msk smält smör
Timjan
vitlökspulver

FÖRBEREDELSE
1- Vi blandar det varma smöret med lite timjan och vitlökspulver.
2- I en stor skål, lägg det heta vattnet, yoghurt, jäst, två koppar mjöl, salt och vegetabilisk olja. Blanda med en träslev tills degen börjar formas.
3. När vi redan har en deg som inte fastnar för mycket, gör vi en boll och arbetar med händerna och integrerar i den, lite i taget, mjölet som vi fortfarande behövde lägga. Vi fortsätter arbeta degen i ca 5 minuter till, vrider den och gör rullar etc.
4- Låt degen vila i 1 timme för att jäsa.
5. Efter denna tid delar vi degen i fem eller sex delar och återigen arbetar vi var och en av bollarna som vi formar separat. Vi plattar till var och en av dem och håller en cirkulär form, cirka 5-6 mm tjock.
6. I en stekpanna, utan någon olja, tillaga varje bröd i bara 1 och en halv minut på varje sida. Vi är noga med att de inte bränns eller brunnar för mycket. För att göra detta, så fort vi ser några bubblor komma ut, vänder vi på brödet, kokar bara 30 sekunder på andra sidan och det är allt.
7. Bred ut varje bröd med det smälta smöret, addera timjan och vitlökspulver. Vi serverar eller, om vi vill reservera, gör vi det genom att täcka brödet med en bomullsduk.

Hoppas att det smakar gott!. Återkom gärna med resultatet!

Förresten i lördags hade jag online konferens med Mexico och det gick väldigt bra. Nu när min röst är tillbaka kan jag göra nya Youtube videos och jag är så tacksam för det. Jag pratade om skillnad mellan självkänsla och självförtroende. Någonting alla bör veta. Vet du skillnaden?

Kolla gärna på min Youtube kanal och erbjuder er att följa mig. Vi ses där!