HOLISTIC COACH

Få harmoni i din familj med familjekonstellationer healing

miss lopez youtube
Har du någonsin undrat vad familjekonstellationer är? De kommer säkert att ha sagt till dig att du måste prova för att veta vad de är. Och det är sant. Jag har släppt en video på min Youtube kanal om familjekonstellationer och tycker att vi kan lära oss mycket från den här kunskap. I videon är jag med en tjej från Barcelona men hon vill vara anonym.

Det är ett mycket värdefullt verktyg som gör att din terapeut kan arbeta med familjeband och lojaliteter.

Vad är familjekonstellationer? Familjekonstellationer är ett terapeutiskt verktyg som fokuserar på att observera hur familjesystemet förhåller sig och beter sig kring en konflikt. Beroende på vilken plats de personer som är inblandade i konflikten upptar, upptäcks förändringarna eller störningarna inom familjesystemet i fråga.

Målet med en konstellation är, när orsaken till störningen har upptäckts, att följa med de inblandade för att återupprätta balansen i systemet och befria sig från upprepningar och lojaliteter till klanen.

Detta terapeutiska verktyg utvecklat av Bert Hellinger växte fram på 1980-talet ur andra teorier och terapier (systemisk terapi, familjeterapi och gestaltterapi, bland annat). Hellinger upptäckte att vissa omständigheter upprepades i alla system och att några av dessa medlemmar var trogna klanens smärtsamma öde.

Hellinger etablerade några principer för att återställa familjeordningen som innebar en stor förändring när det gäller att arbeta med familjer genom att kunna återställa harmoni med enkla rörelser och helande fraser.

Principerna för den systemiska ordningen. Familjekonstellationer är baserade på 3 principer (eller lagar) som skapar ordning i familjesystemet och som används i konstellationer för att låta systemet läka nuvarande eller tidigare smärta.

Tillhörighetsprincip: Alla människor som är födda eller är inom en familjegrupp eller klan har rätt att tillhöra och inte bli utestängda. Det finns en osynlig koppling mellan alla de människor som är eller har varit en del av en grupp eller familj. Det handlar om acceptans.
Hierarkiprincip: Ankomstordningen i familjesystemet är prioritetsordningen eller hierarkin och detta markeras av ordningen för födelse och inträde i klanen. Det är en naturlig ordning som gör att vi kan vara tydliga med vilken roll vi har i familjen (farfar, pappa, son, barnbarn, partner…)
Principen om balans eller kompensation: När det gäller ersättningslagen försöker systemet kompensera i efterföljande generationer vad de tidigare har tillfogat, lidit och lämnat ofärdigt. När det sker förlust eller uteslutning av något element på ett tragiskt eller oförutsett sätt, finns det en naturlig tendens att införliva andra individer för att bevara balansen och expansionen av systemet.

Familjesystemet syftar till att överleva, utvecklas, överföra och uppfylla sina syften. Utan ordning vacklar systemet och överför rädslor, begränsande övertygelser, lojaliteter och omedvetna önskningar till familjeklanens ättlingar till familjen och kollektivt omedvetna, uppenbara transgenerationella problem.

Har det någonsin hänt dig att du känner att du inte går framåt i livet? Eller att du upprepar samma historier som din familj? Eller har du någonsin känt det som om du levde någon annans liv? Du kan stå inför en systemisk störning som är relaterad till en familjelojalitet.

Familjekonstellationer hjälper till att återställa systemisk ordning. Hör av dig till mig via min landnings sida INSPIRACLE