LIFESTYLE

Ginger -Ingefära Tea

Nu håller jag på att göra en ingefära  tea hemma. Idag känner jag vill vila  och fick lära mig att göra en super nyttig tea och lite choklad efteråt.

Visste du att bästa sättet att ta bort skalet är med en skedd?.

ginger tea

Ingredienser:

15 gram färsk ingefära
125 milliliter vatten

Så kan du göra:

Koka upp vattnet i en kastrull.
Medan vattnet värms, skalar du ingefäran och skär den i inte särskilt tunna skivor.
När det börjar koka, tillsätt ingefäran och koka sakta i cirka 20 minuter.
Efter den tiden, stäng av värmen och låt stå i ca 5 minuter. På så sätt kommer ingefärsoljorna att tränga in bättre i vattnet.
Om du vill du kan lägga till några skivor citron när det kokar eller några torkade kanelstänger. När det kommer till att servera den, glöm sockret, behöver du söta det på något sätt är det som fungerar bäst en skvätt honung.

Jag äter nästan aldrig socker, eller godis och absolut aldrig kan man säga läsk. På det sättet är jag självdisciplinerad, och jag är väldigt tacksam för det!

Här kommer fördelarna med gingerte om du inte visste. Bra att påminna sig speciellt med tanke att vi är vad vi äter!

Får du gula tänder när du dricker te kan det vara med med en tandblekning med jämna mellanrum så slipper du missfärgade tänder. Man kan även få missfärgade tänder av mycket kaffe men inte om du häller lite mjölk i kaffet då slipper du gula eller bruna tänder.

FÖRDELAR MED GINGERTE

Ingefära är laddad med näringsämnen och bioaktiva föreningar som har enorma fördelar för våra kroppar och hjärnor.

Lindrar matsmältningsproblem och illamående.
Den har antiinflammatorisk kraft tack vare sina gingeroler – en av dess bioaktiva föreningar.
Det kan minska blodtrycket och därmed risken för högt blodtryck.
Som ett naturligt smärtstillande medel kan det lindra huvudvärk och migrän samt mensvärk, tandvärk och annan vardagsvärk.
Det kan hjälpa till att gå ner i vikt. Låt oss se, det är inte mirakulöst men det hjälper till att kontrollera aptiten, har mättande kraft, påskyndar ämnesomsättningen och hjälper till med matsmältningen. Med allt detta och ledande hälsosamma livsstilsvanor kan vi gå ner några kilo.
Den är rik på antioxidanter och har visat sig ha förebyggande och skyddande effekter mot vissa cancerformer som cancer i bukspottkörteln, äggstockarna eller tjocktarmen.
Det hjälper till att bekämpa infektioner men framför allt är det effektivt när vi är förstoppade eller med influensaliknande symtom. Som vi sa till dig i början botar COVID-19 det fortfarande inte. Medlidande.
Förbättrar cirkulationen och minskar det onda kolesterolet.
Det hjälper till att minska stress.
Det är väldigt stimulerande, speciellt om vi konsumerar det första gången på dagen. Det kommer att lämna oss redo för dagen.
Även om vi med alla dessa fördelar bör dricka ingefärste alla timmar, kom ihåg att det inte passar alla -avstå från blodtryckssänkande – och att det rekommenderas att inte överstiga 10 gram ingefära per dag. Så, som allt, konsumeras det bäst med måtta.

Nu är det dags för min te!

Vill du veta också om fördelarna med choklad förresten?

Trevlig helg