Inlägg

Drömmen om trapprenovering hemma

Sedan jag var liten drömde jag om en fin stor trappa hemma så fort man öppnar dörren, som på många stora filmer. Jag tycker att om en trappa är väldesignade ser alla som går ner för den ut som en prinsessa eller en gentleman. Det är så roligt  att visualisera sig i en sånt och samtidigt få inspiration speciellt om man bor i egen villa med renoveringsbehov eller om man har köptankar om ett hus.

Jag älskar design och inredning och inom arkitekturen utgör trappdesign ett eget ämne, eftersom det har sin egen filosofi. Ett vackert hus i harmoni är nästan ett måste för mig, då en trappa är ett element som kan vara innovativt och kombinera olika former och material i ett totalt utrymme. Dessutom kan det vara uppdelningen av vad som är etablerat i ett hus eller en byggnad, vilket förvränger deras stil. En väldesignade trappa betyder mycket för själva inredning och känsla hemma.

Det är faktiskt möjligt att vissa komponenter i ett utrymme ibland går obemärkt förbi, till exempel ett dekorativt element eller till och med en pelare i mitten av ett rum, men den som alltid upptar alla ögon i alla fall är en trappa. Därav vikten av dess design, därför lägger jag åt sidan dess funktionalitet för att fördjupa mig mera i dess estetiska del, dess inspirerande del.

Om vi tänker på trappinspiration är det viktigt först att man letar efter dess väsen. Som alla redan vet, trappor är ett mycket nödvändigt funktionellt verktyg, eftersom de fungerar som en koppling mellan olika utrymmen som är på olika höjd. Det är därför om vi letar efter dess historia, vi skulle behöva gå tillbaka tusentals år, eftersom det har varit, är och kommer att vara en universell struktur med ett specifikt syfte inom ett utrymme. Så tänk på det om du ska börja ett nytt projekt eller vill renovera de gamla som redan finns hos dig.

Samtidigt är trappan ett av de symboler som är mest laddade hemma och som också anses vara en arketyp, eftersom den har en universell form som kan kännas igen var som helst i världen. Från antiken till nutid har stegen eller trappan används symboliskt för att representera en resa, upp och ner och tvärtom.

Trappan är dessutom en metafor som används flitigt i samhället. Ett exempel, på bio som på mina drömmar som liten. I filmerna har trappor använts som en metafor för storhet, lyx och elegans. Vem minns inte scenen från “Borta med vinden” där Scarlett O’Hara går nerför de där underbara trappan med röda mattan?. En klassiker som säkert alla har sett. Jag älskar den, du med?. Trappan på bio och litteratur är laddat med mening till mycket mer än ett funktionellt objekt.

Så nu är det dags att ta upp vikten av trappdesign, en välgjort trappa. En trappa måste kombinera form och funktion. Det är därför den måste ha en specifik höjd på cirka 21 centimeter max mellan steg och steg, för att förhindra att knät överskrider buken och böjer sig mer vid uppstigningen. Har du också tänkt på det?

En annan viktig indikator på trappdesign är stegets bredd, som inte bör vara mindre än cirka 65 centimeter. På så sätt säkerställer vi att en fot sitter löst på varje steg. När det gäller antalet steg är det idealiska max 15 steg per sektion, men det beror på eftersom man försöker alltid ha en vilopunkt mellan de olika sektioner. Slutligen, om det är något som vi måste ta hänsyn till vid utformningen av en trappa, är materialet  vi väljer, eftersom vi alla vill undvika att halka och falla.

Nu när vi vet att trappdesign går utöver dess funktionalitet och att det kräver vissa standardkriterier för sin design i ett utrymme, kan vi se några av de bästa trapp designerna enligt mig.

TRAPPDESIGN

För det första, snigel trappa, en klassiker som kan förbättras med tiden.Från stora slott till katedraler, spiraltrappor är en del av trappans designhistoria. Många hemma har snigel trappa eftersom de är väldigt funktionella och tar de mindre plats. Snigel trappa är inte min första favorit men det kan bli väldigt fin.

Ståltrappan, den industriella stilen är en avsiktsförklaring, eftersom den ser bra ut i alla utrymmen, och ger den där industriella och New York touch som gör alla utrymme väldigt aktuella.

En tredje stil kallas för öppna steg trappa. Denna typ av trappdesign blev populär relativt nyligen och inte alla gillar det för sitt hem. Själv blir jag lite rädd att vara tänka på den typen. De har öppna steg, vilket kan vara mer “farligt” och mindre praktiskt än en vanlig stege. Samtidigt öppna trappor är ett plus för utrymmet, eftersom de helt öppnar upp platsen där de är, och genererar en luft känsla som är så passande och fin i vissa hem.

Den stora klassiken, elegant. Det är en trappa där god smak råder över design.

Trappans design med hjälp av en trapprenovering sätter trenden för ett hem. Huset förvandlas men trappor därför blir detta den centrala axeln i alla hem. Huvudsaken i vissa trappor är att de är funktionella. Beroende på var stegen är kan vi hitta flera möjligheter. Om den till exempel står i vardagsrummet kan den fungera som bokhandel, läshörna eller arbets- eller arbetsplats. Om trappan är i köket kan den göras om till en praktisk källare, skafferi, inkludera hyllor och även vitvaror eller små bord med barstol.Det är väldigt vanligt att man hittar en trappa vid husets entré, vilket är svårare att återanvända då dessa utrymmen oftast är mindre, men man kan alltid hitta någon användning.

Bortsett från användningsidéer, något grundläggande i en trappa är dekoration, eftersom ett hus med en minimalistisk dekoration inte är detsamma som ett mer genomarbetat hus. En bra idé, speciellt för utomhustrappor, är att dekorera dem med kakel. Det finns många olika möjligheter: i olika färger, geometriska teckningar, blommor, mm. Fantasin har inga gränser!

Som man brukar säga, design är enkel. Det är därför det är så komplicerat. Trappans design sätter trenden för ett hem. Huset förvandlas verkligen genom trapprenovering  där trappor blir den centrala axeln i alla hem. Hoppas att ni tycker om Miss Lopez tips om inredning med hjälp av trapprenovering!

Lev din dröm nu!