Inlägg

Kitchen Sverige – Flytta hemifrån med stil: alla de viktigaste köksredskapen

För vissa händer det redan som 16-åring. För vissa först som 30-åring. För andra händer det aldrig. Vi pratar förstås om att flytta ut från boet – den ödesdigra dagen då äldsta barnet packar sina saker och ger sig ut i världen för att stå på egna ben. Du flyttar hemifrån. Men är du nu säker på att du överhuvudtaget är redo för det? Hos Kitchenstore Sverige hittar du alla de viktigaste köksredskapen inför flytten.

När du flyttar från dina föräldrar finns det några saker som definitivt måste hanteras. Man måste ha kläder. Man måste ha en säng. Och du måste ha köksutrustning så att du kan göra din egen mat. De allra flesta som flyttar hemifrån måste vänja sig vid ett magert liv med studiemedel från CSN, där mammas läckra köttgrytor byts ut mot pasta, billigt rågbröd och havregryn. Med studiemedel har du inte råd att äta ute så det är bara att få koll på köksredskapen så kan du börja spara lite pengar. Hos Kitchen Sverige hittar du många bra budgetvänliga köksprylar. Du har även Framia om du vill beställa ramar.

Nedan har Kitchen Sverige gjort en lista åt dig över de viktigaste köksprodukterna som kan vara svåra att leva utan.

Checklista: matlagning

 • Knivar: en vass kockkniv, en örtkniv och en brödkniv är minimikrav.
 • Grytor och kastruller: en gryta på minst 3 liter, en kastrull och en mindre gryta/kastrull
 • Grytslev, palettkniv, spatel och salladsbestick
 • Ugnssäker form och eventuellt en stekpanna
 • Skärbrädor: minst två stycken, annars blir det strul vid skärning av både kyckling och grönsaker
 • Vitlökspressar
 • Osthyvel
 • Visp
 • Sax
 • Konservöppnare
 • Grytlappar
 • Rivjärn
 • Mätskedar set
 • Stor skål

Om du äger alla ovanstående saker kan de allra flesta rätter göras. När du precis har flyttat hemifrån får du klara dig utan lyxprylar som exempelvis ostfonduen, stektermometer, riskokaren och mjölkskummaren.

Har du koll på alla ovanstående punkter så att du är redo för att flytta hemifrån. Om du läser den här artikeln för att du har ett barn som är på väg att flytta hemifrån så är det en god idé att skriva ut den och lägga den som en söt liten påminnelse på dennes skrivbord. På så sätt blir flyttritualen lite roligare för alla inblandade. Hitta dina köksverktyg hos Kitchen Sverige idag.