Okategoriserade

Allt om bröstförstoring

För en kvinna är bröstets form, storlek och tillstånd mycket viktigt och ett vackert bröst är också bra för självförtroendet. Idag går det att välja mellan många möjligheter inom området bröstförstoring. Det går att få både implantat som silikon, egen fettvävnad eller en kombination av de bägge. Det kan finnas många personliga skäl till att man önskar en bröstförstoring, men det kan även uppstå en hel del frågor om ämnet. I följande inlägg får du mer information kring bröstimplantat och svar på några av de stora och betydelsefulla frågor som kan dyka upp.

Idag hör både bröstrekonstruktion och bröstförstoring bland de mest utförda procedurerna inom

plastikkirurgi. Bröstimplantat har använts sedan början av 1960-talet. Sedan dess har miljontals kvinnor valt att få gelfyllda silikonimplantat. Implantaten förbättras hela tiden som ett resultat av konstruktivt samarbete mellan patienter, läkare och tillverkare.

Olika kirurgiska ingrepp vid bröstförstoring

Det finns många olika typer av kirurgiska ingrepp när det kommer till bröstförstoring. Det är därför en god idé att du pratar med din egen kirurg om du vill veta mer om de kirurgiska tekniker som används vid rekonstruktion och bröstförstoring. Din kirurg är specialisten och han/hon

kan förklara för dig de olika metoderna och möjliga riskerna med förfarandena.

Hos Bellakliniken använder man sig primärt av titthålskirurgi genom Nordquisttekniken®. Detta ger ett naturligt snyggt resultat med nästan helt osynliga ärr. Dessutom är smärtan efter ingreppet ofta betydligt lindrigare jämfört med andra metoder.

Hur förbereder jag mig för konsultationen med kirurgen?

Rekonstruktion eller bröstförstoring är ett frivilligt, kirurgiskt ingrepp baserat på ditt eget personliga beslut. När du kommer på konsultation kommer kirurgen att göra en grundlig undersökning och ge dig omfattande råd. Det kan vara bra att förbereda en lista med frågor till kirurgen i förväg, t.ex.:

  • Vilken storlek och form på implantatet föreslår du?
  • Var kommer snittet att placeras? Var placeras implantatet? Varför?
  • Hur lång tid tar det innan snittet är helt läkt?
  • Hur många dagar ska jag ta ledigt från jobb? När kan jag gå till jobbet igen?
  • Finns det något jag behöver vara medveten om efter operationen?