LIFESTYLE

Untold Stories Peter Lindbergh i A Coruna

Idag lördag i A Coruna Spanien i Untold Stories av den kända tyska fotografen Peter Lindbergh av tjärnor i svart och vit.

untold stories a coruna

untold stories

untold stories peter lindbergh

Här Peter Lindbergh med Marta Ortega, Inditex nya topp president från A Coruna.

marta ortega peter lindbergh

Jag tyckte att vernissagen är väldigt bra som handlar om den riktiga skönheten som kommer alltid inifrån och varje stund är annorlunda, och framför allt vi behöver inte alls vara perfekta. Peter Lindbergh ville befria kvinnorna från den måsten att behöva vara perfekta. Skönheten kommer när vi accepterar oss. Skönheten är en attytid!

peter lindbergh marta ortega

Nu är A Coruña den första staden i Spanien som är värd för “Peter Lindbergh: Untold Stories”,  fullmatat med bilder av A-listade skådespelerskor som Uma Thurman, Charlotte Rampling och Nicole Kidman, och andra supermodeller.  Utställningen öppnade först på Museum Kunstpalast i Düsseldorf i början av 2020.

“Peter Lindbergh: Untold Stories” hittar sitt nya hem i en ombyggd industribyggnad i hamnområdet i A Coruña – Lindbergh liftade till Arles på 1960-talet, efter sin idol Van Goghs väg, innan han 1973 gick med i Düsseldorf-baserade tidningen Stern, tillsammans med Helmut Newton, Guy Bourdin och Hans Feurer; öppningsdelen av showen dyker in i hans förståelse för modefotografi. På andra håll hyllas hans mest kända verk – tänk intima bilder av Naomi Campbell på stranden i Ibiza 2000 och Karen Elson naken i Los Angeles 1997 – tillsammans med osynliga bilder från hans kanon.

Testament (2013), en filminstallation, avslutar showen, en gripande video tagen genom en enkelriktad spegel som visar det tysta 30-minuters utbytet mellan Lindberghs kamera och Elmer Carroll, den dödsdömde i Florida som avrättades samma år, av dödlig injektion.

Den nya utställningen i A Coruña släpps också av Raw Beauty, ett tryckt följeslagare – som kompletterar den Taschen-publicerade monografin Peter Lindbergh.

Untold Stories – skriven av Michel Benson, som innehåller intervjuer med människor som format Lindberghs värld, bland dem Larry Gagosian, David Chipperfield, Olivier Saillard och Naomi Campbell.

Värd att besöka.

Välkommen till A Coruna!