Inlägg

Rätt hårvårdsrutin för dig

Jag är så tacksam för mitt hår!. Samtidigt vill jag alltid hitta rätt hårvårds rutin för mig. Idag vill jag prata om bra hårrutiner för alla!.
stylingguiden
Det finns ett talesätt som säger att håret ändrar struktur vart sjunde år och det finns en sanning bakom det.

Med tiden visas färre hårstrån, vilket resulterar i det tunna, svagare håret som ofta förknippas med åldrande. Visste du att hormoner kan också förändra håret?. Jag funderar själv på att köpa hårvitaminerna

Under graviditet, till exempel, kan stigande östrogen nivåer bromsa håravfall, vilket resulterar i tjockare, glänsande hår under vissa månader som det hände i min graviditet fast under andra månader gick tvärtom. När nivåerna av dessa typer av hormoner sjunker kan håravfall inträffa. Klimakteriet, till exempel, är ofta kopplat till sådana hårproblem. Det är faktisk så att håret säger mycket av ens hälsa.

Jag försöker varje gång lägga märke till dessa förändringar så jag kan reagera på rätt sätt och hålla mitt hår friskt. En bra tumregel är att byta produkter när årstiderna förändras eller ändra din rutin i vissa delar av året. Under vinter blir annorlunda än på sommaren förstås.

När vintermånaderna slår till behöver många välja produkter med extra återfuktande egenskaper. Tjockare krämer är också gynnade. Men under den varmare sommarsäsongen, kanske du vill välja mer lätta hårprodukter för att hjälpa håret att hålla sig studs inför fukt. Känn efter och lyssna alltid på din kropp!

Mina tips och tricks som gynnar alla hårtyper är att klippa håret var 6:e ​​till 8:e vecka; också använd inte så varmt vatten. Byt bara till ljummet vatten istället och sen torka håret lätt. Tänk på att använda bra handdukar av hög kvalitet. Detta visste jag sedan länge.

Andra mycket bra tips jag tänker på varje dag är att se till att jag får i mig dessa näringsämnen i min kost.

Även kost kan gynna håret. Till exempel, protein – även känd som hårets byggsten. Järn är också en viktig livskälla för håret. När kroppen inte har tillräckligt kan hårväxten påverkas. Vitamin A och C är också värda att hålla utkik efter. Den förra behövs för att producera hårets naturliga oljor, medan den senare hjälper till att producera kollagen och stärker därmed håret. Och glöm inte omega-3-fettsyror. Dessa behövs för återfuktning och övergripande hårbottens hälsa. Jag ska köpa en ny burk denna kommande vecka. Så viktig!

Jag försöker gå naturligt där det är möjligt. Jag vet av egen erfarenhet att låta håret andas kan göra underverk. Detta kan innebära att jag låter den lufttorka och undvika plattång och locktång så mycket som det går. Tänk på det med!

Att komma på en hårvårds rutin kan ta några dagar, om inte några veckor. Vill du med hämta inspiration för ett vackert hår oavsett tid i ditt liv?. Du kan hitta inspiration även på sidan stylingguiden.se