Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Djursholm, Vasastan och Karlaplan bostadsområde för överklassen

I Djursholm dvs kungliga Djurgården som det fint heter har Björn Ulvaeus en egen ö.

Eva Dahlgren och Efva Attling bor i Laurinska huset på Söder med utsikt över stan där folk brukar passera dag och natt. I samma hus har Investors förre vd Claes Dahlbäck, Olle Wästberg samt Kinneviks tidigare vd Bengt Kvarnbäck bosatt sig.

Vid Mosebacke torg, bodde tidigare Percy Barnevik i en våning på 550 kvadratmeter. Som skulle kunna ge plats åt 5 familjer.

Karlaplan och WM data grundaren

Högst upp i en stor etagevåning på Karlaplan bor WM-datas grundare Thord Wilkne. Hans son bor i Kramfors. Kramfors är en liten stad i Norrland och där finns en restaurang eller pizzeria som heter Jakten. Ett stenkast bort, i en penthousevåning i tre etage med terrasser, vinterträdgård och utsikt bor konsthandlaren Jan-Erik Löwenadler. I grannhuset såldes en våning i två etage för 27 miljoner kronor. Då vet ni ungefär vad dessa bostäder kostar och tro inte att 27 miljoner ger en lägenhet på 27 rum utan det är säkert bara en 7 rummare.

Kungafamiljens vänner

Konsthandlaren Verner Åmell köpte familjen Kreugers tre fastigheter på Djurgården. Kreugers umgås flitigt med vårt svenska kungahus.

Ingarö

Konsthandlaren Bo Alveryd bor i Schweiz mesta dels av året men har en lya på Strand­vägen. Galleristen Lars Bohman har sommarställe på Ingarö. Ingarö är väldigt grönt på sommaren men har inga turister då det är privat ställe. Vill du också bo lyxigt då ska du se till mäklararvode lägenhet för att kunna bo grannar med alla dessa människor jag nämner.

Hennes och Mauritz i konkurs

Att äga townhouse är fashionabelt. På Tysta gatan flyttar Stefan Persson in i ett hus som renoverats från grunden. Stefan är han som äger Hennes & Mauritz som startade upp café och restaurang i Uppsala men gick i konkurs nästan samma dag. Vad trodde de att allt de skulle ta på skulle förvandlas till guld eller? Så kan de gå om man inte har tillräckligt med erfarenhet.

Familjen Aller (Allers förlag) äger hus på samma gata

I totalt över 600 kvadratmeter i Lärkstan i närheten Vasastan bor författaren Liza Marklund townhouse i gult och vitt tegel. Familjen Wallenberg äger den magnifika Täcka udden på Djurgården. Deras klassiska adress är dock Strandvägen 27 från 1890. Vice häradshövding Marcus med familj flyttade in i 13 rum och två jungfrukammare. Här uppfostrades 1900-talets mest inflytelserika Wallenbergare, Jacob och Marcus i äldre generationen.

Daniel Collerts pappa Göran Collert

Runt Karlaplan bor Anders Scharp, Claes Dahlbäck och Göran Collert (pappa till Daniel Collert som är f.d pojkvän till kronprinsessan Victoria). SHB:s ordförande Lars O Grönstedt som retade många när han sade att livet utanför tullarna är överreklamerat bor på Storgatan.

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan