ENTREPRENEUR, LIFESTYLE

Planter med stress och söt immunitet. Motverka Klimatförändring event på Spanska Ambassaden

Äntligen ett event på Spanska ambassaden i Stockholm om hållbar biologi. Evenemangen anordnades av Association of Spanish Scientists in Sweden ACES i samarbete med Spaniens ambassad i Sverige, Cervantes-institutet i Stockholm och Ramón Areces Foundation.

Patricia Fernández, från Galicia som jag, är forskare vid Center for Plant Biotechnology and Genomics i Madrid, pratade om immunitet i växter.  Hennes forskning genomförs genom att söka efter nya molekyler som kan hjälpa till att bekämpa skadedjur som en åtgärd för att bekämpa klimatförändringen..

Jag tycker att det är väldigt intresant att lära sig nya saker. Biologi är inte direkt mitt änmet men som Patricia har sagt i eventet, allt i naturen är sammankopplade. Precis!

dulce inmunidad. historias de plantas con estres

I lokalen finns det bilder från spanska Nobelpristagare. Som Patricia sa också, det ska finnas mer kvinnor som vinner Nobelpriset, eller hur?

spansih embassy stockholm

Här är Patricia Fernandez, som med mycket bra och lätt att förstå språk förklarade alla dessa vetenskapliga termer. Bra jobbat!
patricia fernandez calvo biologa

Ser fram emot att kunna få prata med Patricia igen nu när hon åker tillbaka till Madrid, Spanien. Hon berättade att för att motverka klimatförändring, bättre än att undvika flygga, är att använda mindre privata bilar i städerna. Jag håller med!

miss lopez spanska ambassad

Här med Encarni och Susana från Spanien som jag. Vi har kommit till Sverige på grund av kärleken och bilda familj i Sverige istället och vi känner varandra sedan länge när mina barn var små. Jag måste säga att jag känner stor gemenskap i Stockholm med alla mina vänninor från Spanien.

Viva la amistad!