Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Även spanska ambassaden behöver byta elbolag

Jag har besökt den spanska ambassaden som ni såg i förra blogginlägget.

Jag tog då bilder framför vår kungahus dvs kungaparet av Spanien som är väldigt unga. Vi har monarki i Spanien precis som i Sverige.

Svenska ambassaden finns också i olika länder runt om i världen. Ambassader är något trevligt och exklusivt när man besöker dem. Antingen besöker man dem för visum till det landet eller för att man har blivit inbjuden på en exklusiv inbjudan.

Vad gör en ambassadör och vad betyder det?

Ordet ambassadör kommer från det franska ordet ambassadeur. Det är ett diplomatiskt sändebud och del av ett lands utrikesrepresentation, ungefär som chef för ambassaden, och enligt Wienkonventionen om diplomatiska relationer en diplomat av högsta rang. Ambassadörers fullständiga titel är ofta “extraordinär och plenipotentiär ambassadör”; ambassadörer tituleras “excellens”.  Exellens kallar man även för den person som har blivit vald som påve. I andra sammanhang kan ambassadör avse företrädare utan plenipotentiär makt, som fallet är för till exempel goodwill-ambassadörer.

Ambassadörer har fullmakt som en stats högsta representation. Det är vanligen stadigvarande stationerad i viss annan stat dvs land. Samt även den egna staten har diplomatiska förbindelser, men även organisationer, till exempel FN. Så viss är olika organisation inblandad i detta med ambassadörs jobb både i Sverige och utomlands. Enligt praxis och Wienkonventionen har ambassadörer immunitet i gästlandet, det vill säga att de kan inte ställas inför rätta. Dvs de har en viss immunitet precis som många från en kungafamilj har. Ambassadörer ackrediteras per Wienkonventionen till statschefer.

Ambassaden borde byta elavtal

Även om vi talar om en ambassad så behöver även de el för att utföra sina uppgifter. Då kan de byt elavtal på Zmarta för att kanske bjuda till fler middagar. Sparar de pengar på el har de råd med annat också. En ambassad ska föregå med gott exempel åt folket.

Engelska ambassaden

Engelska ambassaden brukar också bjuda in till afternoon tea och är även en plats där man kan bjuda in gäster om ett nytt varumärke från England är på väg in i det nya landet. Det finns folk som blir inbjudna och då även folk som har olika organisationer. Även denna ambassad kan byta elavtal och har flera bjudningar med te och kakor till organisation och andra som är intresserade. För varje kaka du äter så ska du veta att du har sparat in på el som faktiskt bara blir dyrare och dyrare i alla länder. Här gäller det att tänka noga innan man tar några beslut.

Lämna ett svar

Till startsidan