HOLISTIC COACH, LIFESTYLE

Hur kommer jag i kontakt med Universum

Jag älskar holistisk coaching och det är mitt ämne på min YouTube kanal @lopezcoachingbyMissLopez

 

Idag vill jag blogga och det istället.

För att komma i kontakt med naturen kan vi utföra olika steg eller holistiska tekniker som har mycket att göra med andlighet och neurovetenskap, och vår hjärnas förmåga att leva i harmoni och för detta, vilket bättre sätt än att ansluta till moder natur. Det viktigaste är att du hittar den metod som passar dig bäst och som du känner att du uppnår den sanna kopplingen med.

Här är stegen som jag rekommenderar så att vi kan ansluta till naturen och vårt eget holistiska välbefinnande.

Först och Nummer 1:

Var uppmärksam på din andning. Använd andan för att ansluta till essensen i universum som förbinder allt. När du tränar inandning och utandning när du andas, föreställ dig att din kropp genomgår en förvandlingsprocess. Visualisera att din kropp är fylld med positiv energi i varje inandning och vid utandning, motsatsen, det vill säga, du visualiserar att du utvisar negativiteten som du upplever i någon del av ditt väsen. Denna teknik hjälper dig att leva livet i synk med naturen, eftersom andning, syret i vår kropp, är början på livet. Därför, varje gång du är i kontakt med naturen, andas medvetet, det vill säga uppmärksamma flödet av ditt eget andetag. På detta sätt kommer du att kunna känna att ditt medvetande expanderar till ett större medvetande, enhet med allt, tillsammans med universum, naturen.

 

2- Visualisera dig själv i en perfekt förening med jorden. Meditera och föreställ dig att dina fötter är rotade till jordens mitt under dina fötter. Känn hur dina fötter groddar rötter, som om de var vid foten av en trädstam. Dessa rötter ansluter dig till alla andra varelser på jorden, liksom jorden, luften, havet, djuren och solen. Detta är ett mycket bra sätt att ansluta till moder jord genom meditation, vilket låter möjligheterna öppna för fantasin.

3- Meditation mot jordens mitt. När du andas ut och andas in föreställer du dig dina fötter som ett träds rötter, som följer vägen dit de tar dig, var och en ner i marken tills du är i jordens centrum. I denna meditation är det viktigt att du vid visualisering ansluter dig till dina egna känslor för att frigöra, uttrycka och transcendera dem.

 

4- Meditation för att ansluta till himlen. Föreställ dig din torso som stammen på ett träd som växer och sedan förvandlas till grenar. De senare blir till blad senare. Lyft armarna ovanför huvudet som om de vore trädets huvudgrenar som stammade från stammen. Med denna meditation kommer du att kunna känna en större anslutning till himmelens ljus, värmen och solens energi.

 

5- Komplett meditation där du känner att din energi sträcker sig från “rötterna till grenarna”, från fötterna och armarna. I denna sista fas av meditation bör du känna en känsla av koppling mellan markens rötter och himmelens grenar. Med detta kan du alltså känna sambandet mellan planetens motsatta elementkrafter: jorden och himlen. Försök att öva hela processen i minst 3 minuter varje gång du känner att du behöver vara i harmoni med Moder Natur6- Återvänd till freden du är. Tänk dig att all energi i din kropp är i förbindelse med naturen och uppnår den frid som du behöver så mycket för att återansluta till din essens. Det är dags att hitta inspirationen som du kan skapa ditt eget ursprungliga mantra som transporterar dig till att återansluta till din egen natur. Till exempel “lös och förtroende för moder natur”

Andra kompletterande steg att följa och ta hänsyn till i din vardag:
7- Bli en observatör som uppskattar varje detalj runt dig. När du går ut var det än är, se dig omkring tills du hittar något som representerar naturen, till och med själva himlen höjer din blick. Observera med full medvetenhet och den enkla övningen tar dig till nuet. Bara det faktum att bli en observatör av naturen kommer att få dig att ansluta till din fred, din väsen och moder natur.

8- Ta av dig skorna om möjligt. Hur som helst, plantera dina fötter på marken med full uppmärksamhet, som om de vore stabila rötter i marken. Anslut dig till jorden genom att sätta avsikten genom dina fötter. Känn vikten av din egen kropp och tyngdkraften under dig. Detta så att du verkligen känner att du har fötterna på marken och känner en del av det helt under dina fötter.

9- Ha alltid med dig visionen om universums storhet i synk med planet. Föreställ dig helt enkelt inom den perfekta synkroniseringen och universella intelligensen som också utgör naturen. Anslut till enhetsmedvetenhet genom att titta på stjärnorna på himlen. Gör detta varje kväll innan du sover helst och du kommer att känna den enorma freden att tillhöra himlen du också.

10- Släpp taget och lita på. Ge upp för den känsla av skydd som Moder Natur erbjuder dig. Vårt ego vill kontrollera allt, men naturen är klok utöver vårt ego, så det är bättre att lita på den logiska ordningen bortom det fysiska och universella som naturen också har skapat. Synkronicitet och förening med naturen kommer när vi släpper kontrollen över tankar och självkrav och istället lägger åtminstone en del av vår önskan om kontroll, i naturlagarna. Försök åtminstone.

11- Lev varje ögonblick från full närvaro med alla dina sinnen. Använd alla dina sinnen och detta kommer att ge dig den frid som hela din kropp önskar. Var uppmärksam på de små och stora detaljerna som ingår i vardagen i naturen. Beröring för att känna kärlekarna i vinden, blommorna och livet i allmänhet. Öret, för att ställa in din musik. Smaka av, för att till fullo njuta av dess frukter. Lukt, att känna dofterna av blommor, havet, landet …

Trots övningarnas enkelhet är det viktiga att aldrig sluta ansluta till naturen, att vara närvarande och i överensstämmelse med vår väsen. Det viktiga är att aldrig glömma vilka vi är, varelser skapade av och för naturen.

Glöm aldrig att “Gud förlåter alltid allt, människan ibland och naturen aldrig”. Om det är något som vi måste komma ihåg är det naturlagarna att leva i balans med universum.

Lev i harmoni med naturen och feelgood!