LIFESTYLE

Spanska tapas -kroketter med mamma i Spanien

Kroketter är en spansk tapa som kommer egentligen från Frankike. Idag åt jag kroketter med min mamma. Så goda!

croquetas miss lopez

i Santa Cruz

Här kommer receptet om ni vill testa hemma:

Ingredienser
För 6 personer
Mjölk
1,5 l
Smör
130 g
Vetemjöl
160 g
Lök
20 g
Kycklingbröst
50 g
Serrano skinka
80 g
Köttbakgrund
50 ml
2 Ägg
Brödsmulor
50 g
Hur man gör kroketterna
Svårighet: Medium
Total tid
1 h 15 min
Utarbetande
1 timme
Matlagning
15 m
Vila
2 timmar


För att göra kroketter måste du ha tid för en dag gör du degen. Vi börjar med att lägga smöret i en stor stekpanna eller en gryta, så att det smälter över låg värme. Där tillsätter vi den finhackade Serranoskinkan så att den stekas med smöret och släpper ut dess juicer. Dessutom stekas kycklingbröstet i bitar med en lök så att det lätt sötnar kycklingen. När bröstet är klart tas löken bort och bröstet krossas i en robot för att lämna det som sågspån.

Tillsätt 50 g pulveriserad sågspån i smöret med skinkan och tillsätt lite mjöl, rör om tills du får en roux som först blir tjock. Vi arbetar för att rosta mjölet så att det inte är rått och vi tillsätter mjölk lite efter lite. Du kan lägga mjölken i en kastrull  och när det kokar stänger han av det medan han börjar med rouxen. Efteråt ska varm mjölk vara tillgänglig för att göra béchamellen.

Mjölk tillsätts medan béchameln bearbetas tills den är slät och lätt. Mängden mjölk går mellan en liter och två, så jag har lagt 1,5 liter i ingredienser. Poängen är att arbeta och röra tills en tjock konsistens av kroketter deg eller béchamel pasta har uppnåtts. Sedan får den master -touchen och lägger till lite köttjuice. Det är såsen man använder till rundan och andra stekar gjorda med köttspetsar, grönsaker och aromatiska, som den klassiska spanska såsen. När den tillsätts till pastan är béchamellen mycket god. Nu testas det och rättas till med salt om det behövs.

Om du vill kan du lägga till lite hårdkokt ägg och blanda i en minut. Häll till sist béchamellen i en källa och lägg en smörfilm ovanpå så att den inte skorpor över. Därefter görs kroketterna genom att successivt passera dem genom ströbröd, ägg och igen ströbröd, steka i omgångar i mycket het olja.

Med dessa proportioner finns det några kroketter med den mycket fina degen, så det är möjligt att några av kroketterna öppnas eller “gråter” när de stekas. Var försiktig när du äter dem, de håller mycket värme.

Så vänta lite!