Okategoriserade

Spara tid och slipp städa

Tänk vad skönt om man slapp allt som hade med städning att göra.

Att jobba som bloggare och coach kräver ganska mycket tid. Om man anlitar någon som kan storstäda 1-2 ggr i veckan så spar man både tid och pengar.

Det är så enkelt att räkna ut hur man spar tid. Tex om en städare kostar mindre än vad du själv tjänar per timme då är det bättre att anlita en städare och själv kunna jobba mer med ditt eget jobb.

Folk brukar jobba mindre för att hinna städa mer. Du får inte ens betalt när du städar åt dig själv. Om du fick betalt för att städa skulle du till slut anlita någon annan som städar så att du själv kan tjäna mer på annat håll. Tex som influenser dvs bloggare så tjänar man ibland 300 kr extra för att låta andra annonsera hos dig. Du lägger inte ens ned din egen tid för att skriva de inläggen ändå får du 300 kr utan att ha gjort något. Om du skulle städa och få samma summa skulle du inte göra det. Man kan ej tjäna 300 kr för att städa 20 minuter det går liksom inte ihop.

Anlita i stället en hemstädning och var fri på dagarna. Låt någon annan sköta disken, tvätten, dammsuga och skura golvet. Samtidigt kan jag känna att städa är också en sort vardagsmotion speciellt om du ska dammsuga hela huset. När du väl har hittat ditt lugn kan du njuta av goda premium teer dvs du kan köpa te online från från Kristina Claesson som både är författare, konstnär och jobbar med premium teer.

Att diska varje dag eller fylla på diskmaskinen är verkligen inte roligt eller vardagsmotion. Att skura golvet är inte heller vardagsmotion så dessa saker får någon annan göra mer än gärna.

De kan också torka av alla ytor som bord, stolar och vaser runt om i huset. Tv brukar samla mycket damm och även här kan de rengöra din TV varje vecka. För ingen vill att det samlar damm i huset och ingen vill bo stökigt.

Man kan också visa städpersonalen hur man vill ha det i sitt hem. Tex visa var kläderna ligger och i vilken ordning du vill ha dem.

Earl Grey te en guide till historien, smaken och hur man brygger

Earl Grey te är en av de mest populära tedryckerna i världen känd för sin karakteristiska smak av bergamottolja. Det är en blandning av svart te med tillsats av bergamottolja som ger den en unik smak och doft. Earl Grey te har en rik historia och en intressant tillverkningsprocess som har bidragit till dess popularitet.

Historien om Earl Grey te går tillbaka till 1800-talet och är uppkallad efter Charles Grey den andra earlen av Grey och en tidigare brittisk premiärminister. Enligt en populär legend fick Grey en blandning av te smaksatt med bergamottolja som en gåva från kinesiska handelsmän och han blev så förtjust i drycken att han bad sin tehandlare att skapa en liknande blandning. Sedan dess har Earl Grey te varit en favorit bland teälskare över hela världen.

Tillverkningsprocessen för Earl Grey te är enkel men kräver skicklighet och precision. Svart te blandas med bergamottolja och torkas sedan försiktigt för att bevara smaken och doften. Det finns många olika varianter av Earl Grey te från klassiska blandningar till moderna tolkningar med olika tillsatser och smaker. Oavsett vilken variant du väljer är det viktigt att brygga teet på rätt sätt för att få ut det bästa av smaken och doften.

  • Earl Grey te är en populär tedryck som är smaksatt med bergamottolja som urvinns från en citrusfrukt som växer mest i Italien.
  • Teet har en rik historia och tillverkningsprocessen kräver skicklighet och precision. Så är du duktig på att brygga te så kan du alltid bjuda hem dina vänner.
  • Det finns många olika varianter av Earl Grey te, men det är viktigt att brygga teet på rätt sätt för att få ut det bästa av smaken och doften.

Historien om Earl Grey te

Earl Grey te, som är en av de mest populära tesorterna i västvärlden är ett svart te som smaksätts med bergamottolja. Det finns flera teorier om ursprunget till namnet Earl Grey. Vissa källor hävdar att det är uppkallat efter Charles Grey den andre earlen Grey och premiärminister i Storbritannien mellan 1830 och 1834. Enligt en annan teori fick earlen teet som en gåva från en kinesisk mandarin som tack för att earlens män räddade hans son från att drunkna.

Legenden om earlen och den kinesiska mandarinen är dock inte särskilt trolig. Bergamott var inte känt som smaksättare i Kina vid denna tid och det finns inga bevis för att earlen någonsin besökte Kina. En mer sannolik förklaring är att earlen fick teet som en gåva från en brittisk diplomat som hade varit stationerad i Kina.

Enligt en annan teori kan earlen ha fått teet som en gåva från en indisk maharaja. Detta skulle kunna förklara varför bergamott används som smaksättare i earl grey te eftersom bergamottolja var en vanlig ingrediens i indisk matlagning vid denna tid.

Oavsett ursprunget till namnet är earl grey te en av de mest älskade tesorterna i världen. Det är en perfekt introduktion till te med sin milda smak och citrusnoter. Earl grey te kan drickas både varmt och kallt och passar utmärkt till både söta och salta rätter.