LIFESTYLE

Fira med spanska paella

Idag vill jag blogga om hur man gör en spanska paella som jag älskar. Perfekt för sommardagar och som festmat. köpa skaldjur och fisk online

Så här ska ni göra:

Ingredienser

För 4 personer

För buljongen

Kummel huvud eller ben av grönsak och havskatt eller fiskbete (totalt 1 kg, lite av varje eller alla samma)
Till riset

400 g ris
15-20 randiga räkor eller räkor
1 medium bläckfisk
1 munkfisk svans
1 medium bläckfisk
2 medelstora tomater
50 g lök
Söt paprika
Ett par trådar av saffran
Olivolja
Förberedelse

Häll två liter vatten med lite salt i en gryta och tillsätt kummelhuvudet, grönsak- och havsfröbenen och / eller fiskbiten. Koka upp på svag värme och koka i cirka 15 till 20 minuter från början. Sila fisken och så får vi buljongen.
Lägg en skvätt olja i paella, vänta tills den värms upp och stek räkorna eller räkorna. Ta bort, skala räkorna och reservera. Blanda huvuden och skalen med lite lager från buljongen, sila och återför denna koncentrerade smak och intensitet till buljongpannan.
Stek bläckfisken, bläckfisken och havskattan, som tidigare skurits i bitar på cirka två eller tre centimeter.
Tillsätt den finhackade löken och koka tills den är rätt färdig. Tillsätt sedan den rivna tomaten och den söta paprikan.
När allt är väl stekt lägger du till riset, som måste vara välimpregnerat med alla ingredienser och vara lite genomskinligt (pärlformigt). Tillsätt vid behov lite mer olja. Lägg också till saffran i detta steg.
Tillsätt 1,2 liter buljong och låt sjuda på hög värme i cirka fem minuter. Smaka av för salt, och korrigera vid behov. Sänk sedan till en simmer – utan att sluta koka – tills riset absorberar all buljong.
När den är klar, lägg till de skalade randiga räkorna som vi hade reserverat för garnering ovanpå och låt stå i fem minuter täckt med silverfolie för att riset ska vila lite. Servera och njut.