LIFESTYLE

Hälsosam mellanmål med cacao och curry

Söksugen men vill ändå vara hälsosam?

Jag älskar att äta hälsosam även om jag är väldigt sötsugen. Mer än en efterrätt är dessa bollar ett bra mellanmål för att fylla dig med energi, Man kan göra två versioner, båda med solros- och pumpafrön, men vi lägger till curry till en och vi lägger till kakao till de andra, liksom andra ingredienser.

INGREDIENSER
För kakaobollarna
50 g pumpafrön
50 g solrosfrön
60 g pitted dadlar
1 matsked kakaopulver
20 g puffat ris
För currybollarna
50 g pumpafrön
50 g solrosfrön
50 g havreflingor
2 msk jordnötssmör
1 tesked curry
Vanilj extrakt
Agave sirap

FÖRBEREDELSE

COCOA-BOLLAR
1. Lägg de två sorters rör, dadlarna, kakao och det puffade riset i slipglaset.
2. Mal ingredienserna men ångra inte för mycket och lägg resultatet i kylen i en halvtimme.
3.Ta ut pastan ur kylen och forma den till bollar med händerna.

CURRY BOLLAR

1. Häll de två sorters rör, havreflingorna, jordnötssmöret, curryen, vanilj och agavesirap i mixern.
2. Mal ingredienserna men ångra inte för mycket och lägg resultatet i kylen i en halvtimme.
3.Ta ut pastan ur kylen och forma den till bollar med händerna.

Jag berätta om mer hälsosamma tips på min Youtube kanal.

Berätta gärna hur det gick!