LIFESTYLE

Chokladprovning med personalen på Blogbiz bloggportal

Här kommer bilder från chokladprovningen Saluhallen som Taysta ordnade för personalen på Blogbiz i fian Uppsala i lördags. Tack!

Vem älskar inte choklad?. Choklad älskas av människor över hela världen. Choklad i måttliga mängder anses också vara bra för hälsan.

Visste ni att cacao kom till Europa tack vare spanjorerna under den Spanska Imperium med Columbus, som kom till America, Mexico för mer än 500 år sedan?. Tack vare det spanska språket talas idag i så många länder och är världens andra språk före engelska. Si! Gracias!.

Under presentationen fick vi veta att kakaopulver görs av de rostade kakaobönorna. Precis som kaffebönor rostas kakao i heta roterande trummor tills de fått en jämn och fin färg. Sen mals de i stora kvarnar, den malda massan har hög fetthalt.  Av kakaomassan gör man både kakaopulver och choklad.  Kakaosmöret som blir över vid pressningen renas och blandas med kakaomassa, den blandningen utgör råmaterialet när man sedan tillverkar choklad. Intressant! och vi fick prova från vita till mörkaste choklad. Gott!

Här med Filippa Engberg, modell som vunnit flera skönhetstävlingar som var med på chokladprovning. Den rosa väskan passar henne perfekt!  Här tillsammans med min väska i olika färger.

Miss Lopez väskor på Amazon

Jag kommer tillbaka till flera provningar med Taysla och Blogbiz teamet. Tack!

Muchas Gracias Amigos!