Inlägg

Längtar till semester

Nu längtar man verkligen till semester, sol och värme.

Nu vill jag ha semester. Jag längtar verkligen bort från snö, minusgrader och framförallt slasket som kommer nu när det blir lite varmare.  Sol, vatten, bad är det jag vill ha nu.

I dessa tider tror jag att man längtar ännu mer till att få åka på semester. Att få resa igen, att få se nya länder och någonting annat än Sverige.

Jag beställde en katalog kostnadsfritt från MoreSailing, oj va mycket olika resor jag vill göra nu! More Sailing har massor av olika resor man kan göra. Äventyrsresor, segling med eller utan besättning. Du kan segla i till exempel Grekland, Västindien eller varför inte Kroatien?

Jag vill egentligen göra allt som stod i katalogen, men jag får ju begränsa mig och börja med en resa. Den resan jag vill börja med är att segla i Kroatien, det vore verkligen en dröm.

Det finns mycket att se i Kroatien. Såklart ett besök i Dubrovnik som är en otroligt fin medeltidstad. Små gränder, mycket butiker och restauranger. Man kan gå på muren runt staden och se allt runtomkring, det vore häftigt!

Hvar, Brac och Split är öar som är värda ett besök tror jag. Hvar är en jetset ö med mycket nattliv. Split är en av Kroatiens större städer dit både charter och seglingar går till. Brac är till för oss badfantaster, där kan man göra diverse olika vattensporter och bara ta det lugnt på deras fina stränder.

Man kan se till att få besöka alla ställen man vill med hjälp av More Sailing. Om man kan segla och har båtvana kan man hyra endast en båt och själv segla runt. För oss som inte har seglingsvana kan man hyra båt med besättning. Vilken lyx!

Tänk att få kryssa in med din båt i hamnen på den ön du vill besöka. Ta en drink fram i båten och sen ge sig ut för att upptäcka staden och äta någonting gott. När man känner att man har gjort sitt är det bara att återvända till båten. Antingen sover man kvar i hamnen om man är där sent på natten, eller så ger man sig vidare till nästa plats man vill besöka.

Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser på vad du kan göra. Så sätt dig ner och fundera på vilket land du vill besöka. När du har kommit på det så går du vidare och funderar ut vika platser du vill se och vilka upplevelser du vill vara med om. I katalogen som du kan beställa från More Sailing kan du se alternativ på vad du kan göra och var du kan åka.

Åk själv, med familjen eller dra ihop ett gäng kompisar och hyr en båt. Fyller någon jämt i år? Varför inte ge bort en resa i present, är ni många som går ihop så kan ni få ett bra pris och förstå hur roligt ni kommer att ha det!

Nu ska jag sätta mig och bläddra i min katalog för att planera min resa som jag skulle vilja göra! Gör det ni också!