LIFESTYLE

Fika tips. Gurkmeja och ingefära diamanter

Vill du göra någonting annorlunda för din fika?. Kanske bjuda någon men någonting extra speciell?. Här kommer min fika tips: gurkmeja och ingefära diamanter!

Kolla min fika tips som jag har hittat från Netflix, Nadiya bakes. Super bra!. Gurkmeja och ingefära diamanter känns extra bra för mig eftersom den är vegan och jag känner jag kan fika med gott samvete.

Gurkmeja och ingefära diamanter

Det här är en traditionell libanesisk bakelse. Gurkmeja luktar välsmakande, men faktiskt ger det en sötma i receptet, och jag har också lagt till ingefära för att verkligen komplettera gurkmeja, så dina sinnen kommer att vara mycket upptagen. Dessa ser vackra ut och är så enkla att göra, toppade med pinjenötter och sesamfrön för lite crunch. Perfekt om du vill ha något lite annorlunda. Så rolig!
För kakan:
80 g tahini
375 g vanligt mjöl, siktat
300 g strösocker
2 tsk slipad ingefära
2 tsk gurkmeja
½ tsk bakpulver
120 ml bra olivolja
350 ml kokande vatten
2 stora bitar av ingefära, tvättade och mycket finhackade och reserverar 4 matskedar sirap från burken till toppen
1 msk sesamfrön
1 msk pinjenötter

Du behöver: en 20 x 30 cm brownieform.

Instruktioner

Börja med att förvärma ugnen till 180 ° C / fläkt 160 ° C / gas 4. Ha en 20 x 30 cm brownieform klar, fodrad med bakpapper. Tillsätt tahinin rakt i botten på brownieformen och borsta sidorna och kanterna med en bakverkborste tills de är helt täckta. Tillsätt mjöl, socker, ingefära, gurkmeja och bakpulver i en skål och vispa tills de kombineras. Gör en brunn i mitten och tillsätt olivolja, sedan kokande vatten, sedan stjälken ingefära och blanda tills du har en vackert doftande gul smet, tillräckligt tjock för att hälla.

Häll nu blandningen i den tahiniklädda brickan – allt ska ha ett jämnt, jämnt lager. Strö sesam och pinjenötter över hela toppen. Baka i 30 minuter tills den är fast vid beröring. Ta ut den ur ugnen och låt stå i 10 minuter innan du använder en liten tandad kniv för att skära diagonala linjer i motsatta riktningar, fortfarande i burken, för att bilda diamanter. Borsta överallt med cirka 4 matskedar sirap från stam ingefära.

Låt svalna helt i formen före servering. Håller i 5 dagar i en burk.

Tänk vad gott med kaffe eller te!