Inlägg

Att ha eget företag

Sponsrat inlägg i samarbete med Payup.se

Det är roligt att driva sitt eget företag.

Jag tycker att det är otroligt roligt att driva eget företag. Det finns så många fördelar med att vara egenföretagare.

Du bestämmer dina egna tider och har möjlighet att lägga upp dina arbetsdagar precis som du vill. Det kan förvisso göra att du jobbar mer än vad du skulle göra som anställd, men du jobbar för dig själv och då blir det roligare.

Du får jobba med precis det du vill göra. Det är ingen självklarhet att få jobba med det man älskar att göra, men som egenföretagare har du valt exakt vad du vill jobba med.

Covid tog hårt på många företagare och då kan det vara bra att ta till lite extra hjälp, där kan man få bra hjälp med privatekonomin eller sparande av Payup.

Som företagare är det viktigt att ha koll på sin ekonomi, speciellt om du har en enskild firma. Då är ditt företag du och allt du tjänar till företaget tjänar även du. Då är det extra viktigt att tänka på ekonomin och sparandet, så att pengarna inte tar slut.

Om pengarna tar slut så är det också du som blir personligt skyldig. Därför är det också bra att ha en revisor som kan hjälpa dig med det ekonomiska.

Så om du ska starta företag, sätt dig ner och planera för din ekonomi och ditt sparande. Var inte rädd för att ta hjälp.

Vi spenderar mycket tid på jobbet, så satsa på att göra det du tycker är roligt!