Inlägg

Vill du skaffa en hund?

Sponsrat inlägg i samarbete med Hundförsakring.se

Funderar du på att skaffa en hund ?

Att skaffa en hund  är spännande. Du kanske också undrar om du har tillräckligt med tid att ta hand om hunden,  även efter flera år

Hunden behöver tid

En viktig fråga för en som vill skaffa en hund kan vara hur mycket tid jag har för att ge en hund vad den behöver? Man kan enkelt ta reda på funderingar kring att vara en hundägare genom att antingen söka på nätet eller helt enkelt fråga någon hundägare man känner. Då kommer det också upp andra frågor som till exempel hur länge kan en hund stanna ensam? Det här är en fråga som många ansvariga hundägare ställer sig själva. Hur länge en hund tål att vara ensam är helt beroende på respektive hund och även på rasen. Vissa hundar börjar gnälla efter två minuter, andra hundar kan lätt lämnas ensamma i 5 timmar utan att vända huset upp och ner.

En hund ensam hemma

Det är dock ganska säkert att de flesta hundar inte är glada över att vara ensamma. Hundar klagar inte och vi ser det inte direkt. Även om de verkar vara hemma ensamma utan problem, kan de känna sig eländiga under den här tiden eller hamna i depression. I alla fall måste varje hund lära sig att kunna stanna ensam. Man kan långsamt öka detta från några minuter till en timme från början och sedan expandera till flera timmar någon gång. Ta dig tid att göra detta och tänk på vem du kan be om tillfällen när du inte kan ta hand om din fyrbenta vän , så att din hund alltid har någon att ta hand om honom.

Hundförsäkring

En annan sak man bör tänka på när man skaffar en hund är försäkringen. Om din hund blir sjuk bör du ha en försäkring, annars kan det bli en dyr historia. På Hundförsakring.se kan du hitta bra försäkringar som passar just till din hund.

Valp

Hur mycket tid behöver man för en valp? En ung valp på 8 eller 9 veckor kan jämföras med en baby. Han leker äter, sover och måste göra sina lilla och stora behov och det kan pågå hela dagen. Råd man har hört från hundägare är att man ska gå ut med lillen efter varje sömn, efter varje lek och efter varje måltid. Gör det tills din hund vet att han bara ska göra sitt behov ute. Med tiden kommer valpen också att behöva mindre uppmärksamhet. Men utbildning, träning och lekar kräver fortfarande mycket tid och energi.

Tips!

Ett annat tips man har fått är att under de första veckorna är det bra att se till att någon alltid är där för att ta hand om valpen när man själv inte är närvarande.  En äldre hund kräver vanligtvis mindre intensiv aktivitet än en ung aktiv hund. Men äldre hundar kan behöva andra saker för att göra detta. Vissa hundar behöver mer rastning eller till exempel mycket medicinsk vård. Hundar med ett oklart förflutet, såsom djurhälsovårdhundar, kan också drabbas av separationsångest eller stress. Så man bör tänka i förväg om vad man kan uppnå och vad som passar in i ens liv. Älskar man att springa och leka med hunden några timmar varje dag? Eller föredrar man en lugn promenad och mycket gos på soffan? Välj den hund som passar din karaktär och livsstil.