Inlägg

Livet som student är en dans på kvistar

Sponsrat inlägg i samarbete med Hemförsäkringstudent.nu

Man brukar säga att saker och ting är en dans på rosor eller hur? I detta fall vill jag byta ut dans på rosor med dans på kvistar. Anledningen är att när man är student får man vända på alla kronor och tänka en gång extra innan man gör saker och ting. Man är inte gjord av pengar som student.

Studentkorridor
Vissa studenter föredrar att bo i en studentkorridor medan andra föredrar att bo ensamma. Hur du än gör var noga med din försäkring så det inte bli en dyr historia du sent glömmer.

Samtidigt så är studentlivet den roligaste perioden i ens liv så fortfarande är det en dans i livet. Det är en dans men inte på rosor utan på kvistar enligt mig.

Studentkorridor

Kanske bor du i en studentkorridor och får dela kök med flera andra personer. Det finns även dem som hyr ut 4 rummare till studenter så att 4 studenter kan få ett varsitt rum. På detta tjänar hyresvärde väldigt mycket pengar. Tex om 4 rum och kök kostar 10 000 kr. Så kan man från varje student ta 4000 kr för ett rum och då har man tjänat 6000 kr extra.

Eget hem eller studentkorridor

Vill du i stället flytta till ett eget hem och inte bo ihop med flera andra studenter? Tycker du att det är jobbigt att dela på kök, badrum mm? Då kanske du ska kolla in Hemförsäkringstudent.nu hemsida och jämföra olika försäkringar för studenter på ett och samma ställe.

Några olika försäkringar

Du har olika försäkringar på den sidan som du kan välja bland. Tex så har du ICA ett som jag skulle kunna rekommendera. Anledningen är för att ICA är ett välkänt varumärke och också inger trygghet. För mig är tryggheten viktigast av allt. ICA är lite dyrare och är bra för dig som reser mycket. Tex om du bor långt bort från din universitet och behöver resa mycket. Sedan har du också billigare nästan halva priset hos Moderna. Moderna är endast till för dig om du bor ensam dvs du ska då inte bo ihop med flera i en bostad som jag nämnde ovan.

Ring för säkerhetsskull

Jag rekommenderar verkligen att du också ska ringa de försäkringsbolag du är extra intresserad av. För när det gäller hemförsäkring så behöver du också vara noga med och berätta om du bor inneboende hos någon. Vad är det som gäller då? Så du inte tar något för givet och sedan när det är för sent hoppar på tåget och tror nu att allt ska lösa sig. Var källkritisk ta reda på allt innan du ger dig ut och tecknar försäkringar.