SELF DEVELOPMENT

Ska du flyga? Tips för en mer bekväm långflygning

Hej bloggen!
Idag ska jag ge dig tips för en mer bevkväm långflygning. Snart ska jag flyga igen.
Här är jag på en tidigare resa med mellanlandning i Madrid.

och nu kommer mina tips!
När man reser kan det bli väldigt tröttsamt att sitta på tråkiga långflygningar. Allt över 6 timmars restid brukar räknas som en långflygning. Många flygbolag har ökat tiden och avståndet man kan komma på en och samma flygning, och de allra längsta flygningarna nuförtiden tar nästan 18 timmar. För många svenskar är den vanligaste långflygningen en resa till USA. Ska man åka på en sådan resa måste man vara lite organiserad och förberedd för att det ska bli bekvämt.

Planering

Börja med att ansöka om ett ESTA. Det är ett digitalt tillstånd för inresa till USA, som man måste ha för att komma in i landet. När man ska ansöka om ESTA gör man det enkelt online, och ofta får man svar på en gång. I vissa undantagsfall behövs ett visum, så gör din ansökan i god tid.

Planera för att inte råka ut för svår jetlag. När du bokar ett flyg, kolla på ankomsttiden. Det är bra om du kan boka flyg som anländer en sen eftermiddag eller natt. Gå inte och vila det första du gör, utan håll dig vaken tills det är tidig kväll i USA. Det kommer att innebära att du har varit uppe några timmar längre än vanligt, men oftast kan man vakna hyfsat pigg, och dessutom hyfsat tidigt, nästa morgon.

Boka en bra plats på planet. Det gör stor skillnad på ett långdistansflyg, så välj klokt. Checka in online på förhand och välj ditt säte. Ett säte vid fönstret är bra om man vill luta sig och sova det mesta av resan, men om man vet med sig att man kan behöva gå på toaletten ofta är en plats i gången ett bättre alternativ. På ett plan med tre rader är en sittplats i mittsektionen perfekt. Inte bara ger det dig lätt tillgång till toaletten, det betyder också att andra inte behöver klättra över dig för att komma ut. Självklart är en biljett i första klass alltid mycket bekvämare, om det är ett alternativ.

Packning

Gör i ordning ett litet flygpaket i handbagaget. Du behöver en bra ögonmask och hörlurar som stänger ute ljud. Båda förbättrar sömnkvaliteten. Plocka ihop toalettartiklar du kan tänkas behövas på vägen. Tandborste, tandkräm, ansiktsservetter, hårborste och läppbalsam är skönt att ha. Packa dessutom gärna några antibakteriella våtservetter för en snabb rengöring av dina armstöd, säkerhetsbältet och brickan.

Det kan kännas onödigt att ta med en rygg- och nackkudde, men du kommer inte att ångra dig om du gör det. Det finns dessutom varianter som är uppblåsbara. Stöd för nacke och ländrygg är A och O på en lång flygning. Ha på dig mjuka kläder som är varma, eftersom det ofta är lite kallt och dragigt ombord. Ta av dig skorna och ställ dem under sätet framför, och sätt på dig ett par mjuka sockor istället. Smörj gärna in dig ordentligt innan resan, eftersom luften är torr ombord.

Hoppas att ni tycker om mina Må Bra tips & ´Feelgood!