SELF DEVELOPMENT

I Aftonbladet: “rädda din pension!”

Swedish/ Idag på Aftonbladet: “rädda din pension, flytta till solen”. Vad lustig! tyckte jag…precis vad jag vill förmedla till er nu på bloggen varje dag. Bra att vi alla tänker på pensionen redan nu, i alla åldrar…tiden går så fort, eller hur?
Här Aftonbladet första sidan idag.

Visste ni att Spanien är enligt några undersökningar är favoritlandet (för européerna) att pensionera sig?. Det känns verkligen roligt för mig!
Ok så nu ska jag berätta om resultatet av undersökningen, varför de flesta väljer Spanien att pensionera sig och skaffa sig bostad … 🙂 där jag kommer i bilden med gratis rådgivning HÄR (ADLINK)
Det finns många anledningar…Var och en drivs, i för sig, av sina personliga skäl, men även andra orsaker, väl kända av européerna, ligger också bakom detta val, som t e x ekonomi, skatt, hälsa, etc.
Orsak nummer 1
1-. Socialförsäkring
En av de övervägande fördelarna som placerar landet högt upp på listan är socialförsäkringen som Spanien erbjuder sina invånare, oberoende om man är spansk medborgare. Det finns etablerade avtal mellan länderna inom EU och som medborgare i ett EU-land har man rätt till de socialförsäkringssystem som finns i andra medlemsstater. Det spanska socialförsäkringssystemet är ett bland de bästa och mest kompletta.
2-. Perfekt klimat för hälsan
Om vi fortsätter med hälsotemat är det viktigt att nämna att klimatet i Spanien är det bästa som finns för hälsan, i synnerhet om man har ledbesvär, depressioner, etc. Varmt och milt klimat som lockar den som söker lugn och ro, sol och strand. Här vill jag säga att södra Spanien har perfekt klimat hela året runt men om du tycker att det blir för varm under juli och augusti du har hela norra Spanien med mildare klimat 🙂
3-. Platser där man finner lugn och ro
Spanien är det bästa landet om du söker efter behagligt livstempo och privilegierade platser; idealiska för att pensionärerna ska få vila och njuta av livstiden utan jobb och komplikationer. Det spanska tempot och siestan är de lockbeten som mest drar till sig turister. Medelhavskusten är en av de bästa platserna för de pensionärer som lever på ställen där det varken finns hav eller strand. Det finns inget härligare än att lägga sig i solen eller njuta av en behaglig strandpromenad, eller hur?
4-. Skattefördelar
OBS! Viktig att titta på det här om du vill rädda din pension…En faktor som man bör ha i åtanke är skattefördelarna för de europeiska pensionärer som slår sig ner i Spanien. Medan det finns länder med höga skattesatser, tillämpar man i Spanien dubbelbeskattningsavtalet. Detta avtal innebär att de personer som har sin skattehemvist i Spanien endast betalar skatt i Spanien.
Vi vill även lägga till att processen för att få pensionen utbetald i Spanien från ett annat europeiskt land är väldigt enkel. Perfekt!!
5-. Lättköpta bostäder
Avslutningsvis, men inte mindre viktigt för det, vill vi lyfta fram att det är väldigt enkelt för en europé att flytta till Spanien. Mäklarservicen i Spanien är utmärkt och man kan få den på flera olika språk. Du behöver bara framföra till mäklarbyrån villkoren som bostaden ska uppfylla och mäklarna jobbar därefter på att hitta och erbjuda dig en passande bostad. Du får ta del av fotomaterial och beskrivningar av passande bostäder för att hitta den perfekta bostaden i Spanien. På detta sätt kan man som pensionär flytta in i sin drömbostad genast efter ankomsten till Spanien.
Att leva i Spanien är, utan tvekan, många européers dröm, ett land med en omgivning som passar deras livsstil, där de kan njuta av det vuxna livet. Det finns få länder där man kan hitta samlade alla de fördelar som finns i Spanien.
Den här sammanfattning är framtagen av mina samarbetspartner / proffs mäklare med många års erfarenhet i Spanien.
Här kommer jag med gratis rådgivning. Jag har själv skapad en “landing” sida som heter SOLNU, där ni kan lämna era intresse anmälningar med era önskemål. Sen bokar vi gärna en tid på telefon eller på mitt kontor och erbjuder rådgivningen och hjälper er att hitta rätt. I vissa fall erbjuder vi en del av visnings resa…
Vi hörs!
Här kommer sidan www.solnu.se, böstäder i solen för alla!
RÄDDA DIN PENSION , FLYTTA TILL SOLEN NU!! VÄLKOMMEN TILL SOLNU!! 🙂 cool!