SELF DEVELOPMENT

Swedish interior/ A red cottage with white trim – En svensk idyll

(Swedish)
Jag svänger in på Flugger Färg butiken för att se vad som hänt på tapetfronten inför hösten. Fastnar för det grafiska, stormönstrade, färgglada och de med 3D effekter. Har svårt att bestämma mig för en favorit. Under tiden som jag försöker bemästra mina känslosvallningar inför dessa underbara väggbeklädnader, ser jag en man vanka av och an mellan tapetrullar och de gigantiska tapetpärmarna. Han ser bekymrad ut och vecken på pannan blir fler och fler. Till slut kommer personal fram för att hjälpa honom. Jag kan naturligtvis inte låta bli att lyssna på vad det är han söker; -“Jag har en typisk gammal röd stuga med vita knutar som jag behöver renovera. Vad har ni för tapet som kan passa?” Man slänger fram den ena tapeten efter den andra, men inget får mannen att släppa på rynkorna i pannan. Till slut går jag fram med bestämda steg och visar upp några rullar från Sandberg. Han sken upp och en tyngd föll från hans axlar. – “Äntligen!” , brast han ut. “Detta är precis vad jag tänkte mig. Tack så mycket”.  Jag gick därifrån med en lättnad och en tankeställare. Varför hade jag inte fått upp ögonen för dessa milda men ack så vackra tapeter? Precis som kraftfulla och färgstarka tapeter kan lyfta ett rum så kan även de mer spartanska och ljusa ge en upplyftande känsla. De uppfyller en bakgrund som vissa hem och rum kan behöva. Ett hem där tiden stått still och där man vill bevara denna stillhet in i 2000-talet. Sandberg har bevarat denna  stillhet i sina färger och mönster. Fantastiskt, tänkte jag. Denna man som sökte stillheten fann den inte bara, utan skänkte den vidare till någon som kanske behövde den mer än honom. En livlig själ som mig som behövde se det vackra i stillheten.
När du söker tapet kika gärna samtidigt på tyger som kan passa ihop. Ta med prover om du har, och kanske kan tygerna hjälpa dig att komma fram till rätt tapet. Har du inte prover så kan du alltid se tyger/produkter på nätet på te x Miss Lopez Home.